Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A leglágyabb keverékeket viszi a Pirelli Texasba Fotó: Facebook (Pirelli Motorsport)

A leglágyabb keverékeket viszi a Pirelli Texasba Kiemelt

A Forma-1 hivatalos abroncsszállító partnere, a Pirelli nyilvánosságra hozta, hogy milyen keverékeket választottak maguknak a pilóták az Amerikai Nagydíjra.

Az idén immár nyolcadik alkalommal döntött úgy a Pirelli, hogy a leglágyabb keverékeket biztosítja - ebből adódóan az Amerikai Nagydíjra a pilóták, a lágy, a szuperlágy és az ultralágy abroncsok közül állíthatták össze a "csomagjukat".

Az ultralágy abroncsok ezúttal is a legnépszerűbb választásnak bizonyultak, habár meglepő módon a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari is "mindössze" hét szettet rendelt a leglágyabb keverékből. A választásuknál a legnagyobb kontrasztot akkor láthatjuk, ha megnézzük, hogy a Williams és a McLaren milyen stratégiát választott, ugyanis mindkét istálló a pilótáinak kilenc ultralágy szettet biztosít.

Míg a legtöbb pilóta összesen egy vagy két szett lágy gumira adta le a rendelését, addig Lewis Hamilton és Pascal Wehrlein is három szettel készül a tengerentúli versenyre.

Az idén bevezetett szabály szerint a pilóták 10 szettet választhatnak ki maguk a felhasználható 13-ból; egy szett ultralágyat fel kell használniuk a pilótáknak a szombati kvalifikáció harmadik szakaszában, valamint a szuperlágy vagy a lágy abroncsok közül valamelyiket kötelezően fel kell tenni a futam során.

Utoljára frissítve: szerda, 11 október 2017 13:07
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna