Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A Red Bull majdnem megszerezte Alonsót Fotó: Red Bull Content Pool

A Red Bull majdnem megszerezte Alonsót Kiemelt

A Red Bull nagyon közel volt ahhoz, hogy a 2009/2010-es szezonra leigazolja a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót. Legalábbis ezt állítja a "bikák" csapatfőnöke, Christian Horner.

Horner elmondása szerint a spanyol menedzsmentjével 2008 telén ültek egy tárgyalóasztalhoz, az osztrák istálló azonban több évig magához szerette volna kötni a klasszist, míg Alonso csak egyéves szerződést lett volna hajlandó aláírni. A Red Bull ezért inkább megtartotta Mark Webbert, majd a visszavonuló David Coulthard helyére Sebastian Vettelt ültették. A hispán pilóta végül így még egy évig maradt a Renault-nál, majd 2010-ben már ferraris overallt öltött magára.

"Nagyon közel álltunk Alonso szerződtetéséhez" - árulta el a Motor Sport Magazine-nak adott interjújában Horner. "Helmuttal együtt elmentünk tárgyalni a menedzsmentjével még 2008 végén, és szerződést ajánlottunk a 2009-es, 2010-es szezonra. Viszont ő csak egyéves szerződést akart volna aláírni, mire mi közöltük: a Red Bull ajánlata két év vagy semmi - ő pedig nem akarta elkötelezni magát. Ekkor már úgy gondoltuk, hogy akár 2009-re is meglehet a szerződése a Ferrarival."

"Furcsa volt az, hogy Flavio Briatore is részt vett a tárgyalásokon és ő mindvégig a Renault-nál akarta volna tartani, amit akkor még ő menedzselt. 2009 közepén pedig megkörnyékeztek azzal, hogy akár szezon közben is csatlakozhatna hozzánk, mivel úgy gondolták, hogy a világbajnokságot megnyerhette volna a mi autónkkal."

"Aztán volt egy másik beszélgetésünk egy pár évvel később a Spa-i reptéren egy Alfa Romeo hátsó ülésén, 2011, 2012 környékén de végül abból se lett semmi... A legkomolyabb az első tárgyalásunk volt, aztán már elúszott ez a lehetőség."

Horner egyébként úgy véli, hogy a Red Bullnak van jelenleg a legerősebb felállása a Max Verstappen, Daniel Ricciardo párossal. Verstappen egyébként épp nemrég hosszabbított szerződést a csapattal 2020-ig, s Horner reméli, hogy ausztrál csapattársa is követni fogja a példáját. "Úgy érzem, hogy Daniel és Max az eddigi legjobb párosunk a Forma-1-ben, és talán az egyik legütősebb duo is az egész mezőnyben. Elsődleges célom, hogy ezt a felállást 2020-ig meg is tartsuk" - tette hozzá Horner.

Utoljára frissítve: kedd, 07 november 2017 17:13
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna