Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A Renault-nak egy lelkes versenyzőre van szüksége Fotó: Renault Sport Formula One Team

A Renault-nak egy lelkes versenyzőre van szüksége

A Renault csapatfőnöke, Frédéric Vasseur elárulta, hogy valószínűleg szeptember elején születik döntés arról, hogy a 2017-es évnek milyen pilótafelállással vágnak majd neki - azonban az már világossá vált számukra, hogy milyen az ideális jelöltjük.

A Renault idén tért vissza teljes értékű gyártóként a Forma-1 mezőnyébe, s a szezonnak a 2014-es GP2-es bajnokkal, Jolyon Palmerrel, valamint a McLaren korábbi pilótájával, Kevin Magnussennel vágott neki. Mindkét versenyző munkájával kapcsolatban elismerően nyilatkozott Vasseur, azonban azokat a feltételezéseket, miszerint a következő szezonnak már más pilótapárossal vágnak majd neki, sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta.

"Mindkettejüknél látom a fejlődést. Azonban azt is észben kell tartani, hogy Jolyonnak ez az első szezonja, míg Kevin mögött mindössze egy Forma-1-es versenyév van" - nyilatkozta a szakember a Formula 1 hivatalos weboldalának adott interjújában.

"Jo rengeteget tanult - igaz, megpördült a Magyar Nagydíjon de ezt leszámítva jó munkát végzett egész évben. Ugyanez igaz Kevinre is. Mind a ketten nagyon pozitív személyiségek, akik támogatják a csapatot."

Vasseur azonban mindemellett hozzátette, hogy egy olyan versenyzőre van szükségük, aki a munka élére áll, és így is tudja segíteni a csapatot a fejlődésben. "Ha megnézzük a múlt sikertörténeteit, akkor láthatjuk, hogy a siker a pilóta köré lett építve. Schumacher és a Ferrari, Vettel és a Red Bull, Hamilton és a Mercedes, Alonso és a Renault - kétségtelen, hogy a pilóta személye kulcsfontosságú. Egy versenyzőnél nem csak a szereplése a fontos, hanem a csapat élére is kell állnia.

Ha a viry-châtilloni és az Enstone-i gyárat is ide vesszük, akkor jelenleg közel ezer ember dolgozik nálunk. Kell egy emocionális vezető. Ez is a pilóta feladata! Egy olyan versenyzőre van szükség, aki rendkívül motivált és megvan az a képessége, hogy ezt a lelkesedést a többiekre is átruházza."

Utoljára frissítve: kedd, 16 augusztus 2016 11:44
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna