Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A Renault önmagát is meglepte a hatodik hellyel Fotó: Renault

A Renault önmagát is meglepte a hatodik hellyel Kiemelt

A Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul úgy fogalmazott, hogy előrelépést tettek a versenytempójukat illetően - szavait pedig alátámasztja az a tény, hogy Nico Hülkenberg a hatodik helyet szerezte meg a hétvégi Spanyol Nagydíjon.

A francia istálló célja az volt az idei első európai versenyen, hogy a korábbi hibákat kiküszöböljék - közéjük tartozott az is, hogy egy körön sokkal gyorsabbak voltak, míg a versenytávon gyengébben teljesítettek - azonban az eredmény valószínűleg még a saját várakozásaikat is felülmúlta, hiszen Hülkenberg hatodik helyével a legjobb eredményt produkálta a csapat a 2016-os Forma-1-es visszatérése óta.

Abiteboul elárulta: elégedett a csapat teljesítményével, hiszen a Renault ezzel az eredménnyel megelőzte a Haas-t a konstruktőrök bajnokságában. "Fantasztikus eredményt értünk el a versenyen mindazok után, hogy a kvalifikáción akadtak nehézségeink" - nyilatkozta a csapatfőnök. "Megmutatta számukra, hogy soha, egy pillanatra sem járhatunk lehajtott fejjel, és ki kell használnunk minden lehetőséget."

"Nico kihasználta a remek rajtja adta lehetőségeket, a pitnél dolgozó stáb pedig pontosan hozta azt a színvonalat, amit egy verseny során kell, ráadásul egy kis szerencse is az utunkba esett."

"Megmutattuk, hogy mennyire fontos a jó versenystratégia és a pitnél végzett pontos munka, illetve a versenytempónk is a segítségünkre volt abban, hogy a Haas, a Williams és a Toro Rosso előtt végezzünk."

"Pozitív, hogy ezeken a területeken továbbra is fejlődünk, azonban még mindig keményen kell dolgoznunk ahhoz, hogy megértsük, hogy hogyan is lehetne maximalizálni az R.S.17 teljesítményét."

"Ez a hétvége egyébként elég szokatlan volt számunkra, mivel a versenyteljesítményünk jobb volt, mint az időmérős" - zárta gondolatait Abiteboul.

Nico Hülkenberg csapattársa, Jolyon Palmer egyébként a 15. helyen végzett.

Utoljára frissítve: hétfő, 15 május 2017 15:11
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna