Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A sportminiszter Haryanto mellett áll Fotó: Facebook (Rio Haryanto)

A sportminiszter Haryanto mellett áll

Indonézia ifjúsági és sportminisztere, Imam Nahrawi elmondta, hogy az ország kormánya továbbra is mindent megtesz azért, hogy biztosítsa a szükséges anyagi forrásokat ahhoz, hogy a Manor indonéz versenyzője, Rio Haryanto teljesíteni tudja a teljes Forma-1-es szezont.

A 23 éves pilóta év elején szerezte meg a Manor ülését, miután a kormány és az állami tulajdonban lévő Pertamina olajtársaság jóvoltából összegyűlt az indulásához szükséges összeg. Mindazonáltal az egyáltalán nem biztos, hogy Haryanto be tudja majd fejezni a szezont, azonban Nahrawi elárulta: mindent megtesznek azért, hogy hazájuk versenyzője a szezonzáróig ott lehessen a rajtrácson Pascal Wehrlein csapattársaként.

"Továbbra is elkötelezettek vagyunk, és meg szeretnénk mutatni a világnak, hogy kiállunk Rio mellett" - idézte a politikus szavait a Jakarta Post. "Megpróbáltuk finanszírozni az állami költségvetésből, de azt a jogalkotó nem hagyta jóvá. Mindemellett a Pertamina jelezte, hogy hajlandó lenne több pénzt a szponzorációba fektetni, ha a termékeiket az F1-ben is használnák."

Haryanto teljesítményét illetően a szurkolóknak vannak fenntartásaik, hiszen rendre az utolsó helyen halad és nem ritka, hogy többször is lekörözik az élen haladók. Nahrawi is tart attól, hogy a rajongók irreális elvárásokat támasztanak az indonéz pilóta felé. "Talán azért lehet ez, mert ez Rio első éve a Formula 1-ben, ráadásul ő hazánk első indonéz pilótája, így az indonéz lakosság nagy része nem is igazán tudja, hogy mik lennének a reális elvárások vele szemben. Tény, hogy történhetnek negatív dolgok a futamokon, de ez ugyanúgy érinti Pascalt, vagy éppen a többi versenyzőt is."

Az indonéz pilóta eddigi legjobb eredménye a Monacói Nagydíjon elért 15. hely.

Utoljára frissítve: szerda, 15 június 2016 10:19
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna