Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Alonso hosszabbított a McLarennel Fotó: Facebook (McLaren)

Alonso hosszabbított a McLarennel Kiemelt

Fernando Alonso jövőre is a McLaren csapatát fogja erősíteni. A hírt csütörtök délután, Texasban jelentették be.

Alonso 2015-ben csatlakozott újra a McLarenhez - a wokingi alakulat overallját korábban, még 2007-ben öltötte magára a spanyol, azonban alig egy év után, nem túl békés körülmények között távozott a brit alakulattól. A kétszeres világbajnokot két évvel ezelőtt valószínűleg a McLaren és a Honda újboli együttműködése csábította vissza Wokingba, azonban a kooperációban nem volt túl sok köszönet, hiszen nem csak a teljesítménnyel, hanem a megbízhatósággal is komoly problémák adódtak.

Alonso ebben az évben többször is hangsúlyozta, hogy jövőre mindenképpen versenyképes autóba szeretne ülni. A McLaren még a múlt hónapban bejelentette, hogy felbontja szerződését a Hondával és jövőre Renault erőforrásokat fognak használni - a spanyol klasszis azonban még várt egészen idáig a végső döntésével.

Alonso döntése azért is lehet nyilvánvaló, mivel az élen lévő csapatoknál - név szerint a Ferrarinál, a Mercedesnél és a Red Bullnál - már megtelt az összes ülés. Csütörtökön ennek megfelelően megtörtént a nagy bejelentés: jövőre is a Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne páros fog harcolni a pontokért, jobb esetben a dobogóért.

"Fantasztikus, hogy továbbra is itt lehetek a srácokkal a McLarennél" - nyilatkozta a bejelentés után Alonso. "A szívem mindig azt súgta, hogy maradjak, hiszen itt otthon érzem magam. Ez egy fantasztikus csapat tele hihetetlen emberekkel. Olyan barátságos a hangulat csapaton belül, amilyet a Forma-1-ben még soha ezelőtt nem tapasztaltam. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy itt versenyezhetek."

"Ugyanennyire fontos, hogy a McLarennek megvannak a technikai forrásai és az anyagi lehetőségei ahhoz, hogy újra versenyeket nyerjen és akár harcba szálljon a világbajnoki címért. Igaz, az utóbbi évek nem voltak egyszerűek, azonban nem felejtettük el, hogyan kell nyerni és hiszek abban, hogy hamarosan ezeket a célokat újra elérhetjük. Az utóbbi három év megadta nekünk az alapot arra, hogy megtervezzük és megépítsük a jövőnket és én már alig várom ezt az utazást."

"Izgatott vagyok a jövőnket illetően - és én már most keményen dolgozom azért, hogy sikerre vigyem."

Média

Ladies and gentleman, the McLaren team have a very special announcement to make... ?? www.mclaren.com/Fernando

Közzétette: McLaren – 2017. október 19.
Utoljára frissítve: csütörtök, 19 október 2017 18:19
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna