Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Alonso jövőre már a győzelmekért harcolna Fotó: Facebook (McLaren)

Alonso jövőre már a győzelmekért harcolna Kiemelt

Fernando Alonso megdicsérte csapatát az idei évben mutatott fejlődéséért, azonban hozzátette: egy másik nagy lépésre is szükségük van ahhoz, hogy 2017-ben a dobogókért, vagy akár a győzelmekért is harcolhassanak.

A McLaren-Hondának tavaly - finoman szólva - nem volt egy túl rózsás szezonja, hiszen a japán cég erőforrásai nem voltak túl megbízhatóak és a teljesítményük is hagyott némi kívánni valót maga után. Ez a végeredményben is tükröződött, hiszen a tíz csapatos világbajnokságban kilencedikként végeztek. Idén azonban jelentős előrelépés történt - részben Jenson Button és Fernando Alonso kitartó munkájának is köszönhetően - s jelenleg a konstruktőri bajnokságban a hatodik helyen állnak.

Alonso tökéletesen tisztában van azzal, hogy ennél sokkal többre van szükségük ahhoz, hogy jövőre a Mercedesekkel, Red Bullokkal és Ferrarikkal is harcba szálljanak, azonban a 2017-es szabályváltozások elég homályossá teszik a következő szezon alakulását.

"Mondhatjuk, hogy elégedettek vagyunk azzal a fejlődéssel, amit idén produkáltunk" - kezdte nyilatkozatát Alonso. "Most már képesek vagyunk harcolni olyan versenyképes csapatokkal, mint a Williams vagy a Force India. Idén eddig négyszer végeztünk a hetedik helyen, és ezekben az esetekben csak a három top csapat versenyzői kerültek elénk. Ez egyértelműen előrelépés. Nagyon élvezzük ezt a folyamatot, hogy végre kezdünk versenyképessé válni.

Véleményem szerint minden meg fog masszívan változni. Kemény munkára van szükségünk, és nagyon kell fókuszálnunk a következő évi autónkra.

Idén egy nap lépést tettünk előre az előző szezonhoz képest, azonban a következő évben egy legalább ugyanekkora előrelépésre lesz szükségünk ahhoz, hogy a pódiumokért, vagy akár a győzelemért is versenyben legyünk.

Úgy hiszem, hogy mindez lehetséges. Megvan bennünk a potenciál, remek a felszereltségünk és tehetséges emberek dolgoznak nálunk. Ez csak idő kérdése, hogy mikor tudunk nyerni. Mi mindent megteszünk azért, hogy ez az idő a lehető legrövidebb legyen."

Ennek a fejlesztési folyamatnak a részeként Alonso a hétvégi Japán Nagydíjon a Honda legújabb tápegységét is tesztelni fogja - annak a frissített változatát, amit még Malajziában tett próbára. "Ez csak egy olyan erőforrás, amit a megbízhatósági kérdések miatt teszteltünk, nem pedig a teljesítmény miatt. Mindemellett nem volt elég motorunk a szezon végéig, ezért döntöttünk úgy, hogy Malajziában berakjuk az új erőforrásokat, ezért pedig vállaljuk azt a büntetést, amit kapunk - de legalább a többi futamon nem kell aggódnunk. Úgy tervezzük, hogy Japánban is ezt a motort használjuk, de ennek az erőforrásnak is ugyanakkora az ereje."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna