Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Alonso nem vár csodát a szezonnyitón Fotó: Facebook (Sky Sports F1)

Alonso nem vár csodát a szezonnyitón

Fernando Alonso elárulta: a McLaren-Honda felkészült arra, hogy nem lesz egyszerű dolguk a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, miután már a szezon előtti teszteken is voltak problémák a megbízhatósággal és a teljesítménnyel.

A barcelonai teszteken a wokingi istálló nevéhez fűződött a legkevesebb megtett kör, miután folyamatosan problémákkal küszködtek - leginkább a Honda erőforrásnak "köszönhetően".

Alonso már a tesztek alatt is kritikával illetve a Hondát, ebből adódóan a pletykák is felerősödtek arról, hogy a McLaren idő előtt felbonthatja a Hondával kötött megállapodását, s új, alternatív megoldások után nézhet.

"A bonyodalmakkal teli két hét teszt után felkészültünk arra, hogy Melbourne-ben sem lesz számunkra egyszerű" - nyilatkozta a kétszeres világbajnok. "Mi mindent megteszünk, amit csak lehet, rengeteg munka és együttműködés folyik a csapaton belül. De az első futam előtti időhiány azt is jelenti, hogy kevés időnk van a változtatásokra."

"Első lépésként a megbízhatóságon dolgozunk, mielőtt feltételezésekbe vagy előrejelzésekbe bocsátkoznánk a teljesítményt illetően, és persze megpróbáljuk élvezni a hétvégét, amennyire csak lehet."

A Honda Forma-1-es főnöke, Yusuke Hasegawa akár az örök optimista címért is harcba szállhatna, hiszen úgy véli, hogy a gyártó a "helyes irányba tart" annak ellenére, hogy a szezon előtti tesztek eredményei igencsak elkeserítőek. "A teljesítményt illetően még van hova fejlődni a jobb vezethetőség érdekében" - mondta Hasegawa. "A további elemzések segítségével tudunk olyan módosításokat eszközölni, amelyekkel készen állhatunk Melbourne-re."

"Tudjuk, hogy jó irányba haladunk, és további erőfeszítéseket teszünk majd annak érdekében, hogy a szezon során növeljük a versenyképességünket."

"A hétvégén kiemelt célunk lesz az, hogy a legtöbbet hozzuk ki a motorból, miközben fenntartjuk a megbízhatóságot."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna