Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Alonso szerint Japánban egy csúnya meglepetés érte őket, míg Button jól szórakozott Fotó: Facebook (McLaren)

Alonso szerint Japánban egy csúnya meglepetés érte őket, míg Button jól szórakozott

Fernando Alonso a McLaren-Honda Japánban mutatott teljesítményét egy "csúnya meglepetésként" értékelte, amelynek köszönhetően egy igencsak nehéz hétvégét zárt a hazai pályán szereplő csapat.

Alonso úgy érkezett Japánba, hogy az elmúlt négy versenyből három futamon hetedikként végzett, azonban a korábbi jó eredmények ellenére Suzukában csak szenvedtek, elsősorban a miatt, mert a gyors kanyarokban nem volt meg a kellő leszorítóerő.

A kétszeres világbajnok a Japán Nagydíjon az idei legrosszabb eredményét produkálta, hiszen 16. lett, azonban csapattársa, Jenson Button se tudott sok mindent kezdeni a helyzettel, őt tizennyolcadikként intette le a kockás zászló.

"A verseny tükrözi az egész hétvégénket: ismeretlen" - nyilatkozta a spanyol. "A 16. és 18. helyen végezni egy csúnya meglepetés volt számunkra, különösen az után, hogy Szingapúrban hetedik voltam, s Malajziában szintén hetedik lettem, míg Jenson kilencedik - mindössze egy héttel ezelőtt.

Remélem, hogy ez egy kivételes és egyedi eset volt, és vissza tudunk térni Austinban a régi formánkhoz.

Egyértelmű volt, hogy a pálya nem feküdt nekünk, hiszen a gyorsabb kanyarokban nem volt meg a kellő leszorítóerőnk."

Jenson Button elmondása szerint nem volt elkeseredve annak ellenére, hogy az utolsó helyről kellett nekivágnia a futamnak a büntetéseknek köszönhetően, amit azután kapott, hogy néhány egységet kicseréltek a McLaren-Hondájának erőforrásában. "Rosszul kaptam el a rajtot, hiszen az autó hátuljában lévő alkatrészek teljesen újak voltak, ezért kipörögtek a kerekek és ott maradtam a rajtvonal mögött.

Ezután nagyon nehéz volt a Manorok elé kerülni - ők a futamot lágy gumikkal kezdték, míg én a kemény keveréken voltam.

Végül megelőztem őket, és annak ellenére, hogy a lekörözöttek között voltam, jól szórakoztam, azonban messze voltunk a pontszerzőktől" - zárta gondolatait 2009 világbajnoka.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna