Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Arrivabene és Wolff számára is a Magyar Nagydíj volt a legemlékezetesebb idén Fotó: Mercedes

Arrivabene és Wolff számára is a Magyar Nagydíj volt a legemlékezetesebb idén Kiemelt

Gyorsan eltelt ez az év - a Forma-1-es szurkolók pedig joggal érezhetik úgy, hogy még csak tegnap kezdődött el a szezon, de máris itt vagyunk az utolsó futam előtt.

Habár a szezon első felében úgy tűnt, hogy szoros csata lesz a világbajnoki címért, ennek ellenére Sebastian Vettel a nyári szünet után nem tudta hozni az elvárt formát, míg Lewis Hamilton egyszerűen remekelt, ebből adódóan már Mexikóban megszerezte a világbajnoki trófeát.

Az Abu-Dhabi Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján megkérdezték a top három istálló csapatfőnökeit, Toto Wolffot (Mercedes), Maurizio Arrivabenét (Ferrari) és Christian Hornert (Red Bull), hogy melyek voltak számukra a legemlékezetesebb pillanatok a 2017-es szezon során. "Számomra a kisfiam születése volt. Forma-1-es szempontból viszont talán a Magyar Nagydíj, ami nekem egy nagyon nehéz futam volt a döntéshozatal szempontjából is, ami aztán megerősítette bennem a csapat értékrendjét is" - mondta Wolff. Arrivabene egyetértett az osztrák szakemberrel abban az értelemben, hogy számára is a Magyar Nagydíj volt az egyik legfontosabb esemény, illetve Monacót is ide sorolta. "Elég jó versenyünk volt ott, de talán Magyarországon volt a legjobb. Illetve ide sorolnám Brazíliát is, mivel miután elúszott számunkra a bajnoki cím a csapat megmutatta, hogy milyen szellemiség szerint dolgozik, illetve viszonylag jól is reagáltak a helyzetre.”

„Úgy tűnik, hogy az idei év a születésekről szólt” – vette át a szót Christian Horner. „Januárban lehetőségem volt arra, hogy ott legyek a fiam születésénél. Ezen kívül talán az, amikor Max megelőzte Lewist, mivel ilyet nem lehet gyakran látni, majd utána megnyerte a Maláj Nagydíjat. Igen, ez egy nagyon kellemes momentuma volt az évnek.”

Toto Wolff az utóbbi években megismételte Christian Horner sikerét, ugyanis a Red Bull csapatfőnöke korábban összesen négy világbajnoki címhez vezette a csapatot – persze, ehhez egy Sebastian Vettelre is szüksége volt. A sajtótájékoztatón Wolffnak szegezték a kérdést: vajon a következő szezonra is meg tudják majd tartani a kiváló formájukat, illetve az idei szoros futam nem jelenti-e azt, hogy esetleg a csapaton belül vannak olyan hibák, hiányosságok, amik ahhoz vezettek, hogy a Ferrari és a Red Bull a nyakukra jött? „Együtt hoztuk össze ezeket a remek csomagokat, a motort és a kasztnit, és idén láthattuk azt, hogy az utóbbi évekkel ellentétben a csaták a top három csapat között szorosabbá váltak. A legfontosabb az, hogy továbbra is legyünk alázatosak, maradjunk két lábbal a földön, ne vegyük biztosra a győzelmet, de tiszteljük a többieket és a munkájukat, és ha kemény csata árán győzünk, akkor a győzelem még édesebb. Jövőre ismét egy versenyképes autót szeretnénk összerakni, futamukat szeretnénk nyerni és harcban szeretnénk lenni a világbajnoki címért.”

A tavalyi Abu-Dhabi Nagydíj óta rengeteg idő telt el, és a sporton belül rengeteg változás történt. „Igen, 12 hónappal ezelőtt például Bernie itt volt még”  - reflektált Wolff. „Hiányzik a páratlan, keménykezű főnök, ahogy végigszáguld a paddockon, azonban új idők vannak és támogatnunk kell az új tulajdonosokat és a menedzsmentet annak érdekében, hogy tovább tudjon nőni a Forma-1. Nem tudnám megtippelni, hogy mi lesz 12 hónap múlva” – tette hozzá az soztrák üzletember, aki kiemelte: egy évvel ezelőtt egyébként épp azt kívánta volna, hogy nőjön a sport nézőközönsége.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna