Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Arrivabene keményen odaszólt Vettel büntetése miatt Fotó: Facebook (Scuderia Ferrari)

Arrivabene keményen odaszólt Vettel büntetése miatt Kiemelt

Nem sokáig örülhetett a dobogós helyezésnek Sebastian Vettel, ugyanis nem sokkal a futam leintését követően rá is büntetést szabtak ki, így végül Daniel Ricciardóé lett a harmadik helyért járó trófea.

A Ferrari német versenyzőjére 10 másodperces büntetést róttak, mert szabálytalanul védekezett Daniel Ricciardóval szemben. Azonban a történet ennél sokkal összetettebb, hiszen az olasz csapat négyszeres világbajnoka korábban még a Red Bull ifjabbik pilótájával, Max Verstappennel volt csatában, azonban a holland a harc hevében levágta az egyik kanyart, ezzel pedig szabálytalanul szerzett előnyt. Ezután Verstappen fülére szóltak, hogy engedje el Vettelt, azonban a 19 éves pilóta fütyült az utasításra.

Mindeközben Vettel nyakára megérkezett a másik Red Bull is, s a német a féktáv alatt váltott irányt - ezért kapott később büntetést. Igaz, hogy Verstappent intette le harmadikként a kockás zászló, azonban nem sokáig örülhetett, hiszen hamar meg is kapta öt másodperces büntetését amivel az ötödik helyre sorolták vissza. A dobogóra akkor Vettel állhatott fel, azonban a mostani büntetésének köszönhetően végül hivatalosan csak ötödik lett a Mexikói Nagydíjon a két Red Bull, Verstappen és Ricciardo mögött.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene igencsak hevesen reagált az esetre. "Teljes mértékben megérdemeltük ezt a pódiumot, amelyet elvett tőlünk a bürökrácia.

Az egész csapat tanúbizonyságot tett a kiváló kitartásáról, hiszen ebben a nehéz időben is képesek egységben gondolkodni és koncentrálni.

A stratégiánk lehetővé tette, hogy egy jó pozíciót csípjünk el és mindkét pilótánk remek munkát végzett.

Sajnos úgy gondolom, hogy a Stewartok döntése nem csak túl kemény, de valahol tisztességtelen is."

Utoljára frissítve: hétfő, 31 október 2016 11:52
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna