Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Bianchinak ajánlotta a győzelmét Ricciardo Fotó: Red Bull (Clive Mason/Getty Images)

Bianchinak ajánlotta a győzelmét Ricciardo

Daniel Ricciardo a Maláj Nagydíjon aratott győzelmét a két évvel ezelőtt súlyos balesetet szenvedő, majd tavaly júliusban elhunyt Jules Bianchinak ajánlotta.

A vasárnapi futamon a Mercedes világbajnoki címvédőjének, Lewis Hamiltonnak az élről kellett feladnia a versenyt, miután 15 körrel a vége előtt a motorja felmondta a szolgálatot.

Kevesen tudják, hogy Ricciardo szoros barátságban állt Bianchival, aki a Manor (akkoriban Marussia) első pontját is szerezte, mindemellett a Ferrari is komoly terveket szövegetett vele, hiszen a maranellói istálló versenyzői akadémiájának a neveltje volt.

Bianchi a 2014-es Japán Nagydíjon a vizes aszfalton megcsúszott, s a pálya szélén álló, Sutilt mentő darukocsiba csapódott.

Ricciardo első győzelmét aratta fiatal barátja halála óta. "Két évvel ezelőtt sikerült legutoljára győzelmet aratnom - nagyon hosszúnak tűnik ez az idő, és nagyon sok minden történt azóta. Nyilvánvaló, hogy az életünket megváltoztató egyik pillanat Jules halála volt, aki nem csak a versenytársunk, hanem a barátunk is volt - a halálát nehezen fogadtuk el, és még nehezebb továbblépni.

Szerettem volna hamarabb győzelmet aratni és ilyen formában megemlékezni róla. A halála óta sokat változtam, jobb ember lettem, és jobban értékelem a dolgaimat és a helyzetemet azóta."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna