Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Bottas nem sietteti a Mercedest Fotó: Mercedes / Steve Etherington

Bottas nem sietteti a Mercedest Kiemelt

Valtteri Bottas elmondása szerint nem sietteti a dolgokat és nem idegeskedik azon, hogy biztosítsa pozícióját a Mercedesnél a 2018-as szezonra.

Bottas januárban csatlakozott a Mercedeshez, miután a német istállónál felszabadult egy szabad ülés Nico Rosbergnek köszönhetően, aki nem sokkal világbajnoki címe megszerzése után bejelentette visszavonulását. A finn versenyző jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán: Bahreinben sikerült megszereznie a pole pozíciót, míg az Orosz Nagydíjon élete első győzelmét ünnepelhette a Forma-1-ben.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff még a hét elején tett a kérdéssel kapcsolatban egy nyilatkozatot, amelyben úgy fogalmazott, hogy nem sietnek a 2018-as pilótapárosukra vonatkozó döntéssel kapcsolatban, azonban hangsúlyozta: megérti, hogy a helyzet kényelmetlen Bottas számára.

Bottas az Azerbajdzsáni Nagydíj hétvégéje előtt megszólalt a témával kapcsolatban, s nyugodt hangon közölte, hogy még korai ezt a dolgot firtatni, még a tárgyalások el sem kezdődtek, de reméli, hogy maradhat. "Nem tudom mikor fogom tisztán látni a jövő évemet" - nyilatkozta Bottas, aki mondta, hogy a szezon ezen szakaszában nincs ok a sietségre.

"Biztos, hogy hamarosan leülünk tárgyalni, mivel egy versenyzőnek egy bizonyos ponton már tudnia kell, hogy mire számíthat jövőre. Erről többet nem tudok mondani, ez még tényleg nagyon korai."

"Szeretnék hosszú távon tervezni a Mercedesszel, ez a célom, ezért dolgozom keményen minden nap, és ezért igyekszem a lehető legtöbbet kihozni minden egyes helyzetből és versenyhétvégéből."

Bottas korábban a Williamsnél versenyzett hosszú éveken keresztül, s újságírói kérdésre válaszolta, hogy korábbi tapasztalataiból kiindulva "teljesen normális" a jelenlegi helyzet. "Minden rendben van, jól érzem magam, minden egyes évem így telt a Forma-1-ben."

"Soha nem tudtam még a szezon ezen szakaszában, hogy mi lesz a következő évben, szóval ez teljesen normális nekem."

Amikor Bottast arról kérdezték, hogy folytat-e tárgyalásokat más csapatokkal, akkor a válasza elég határozott és szűkszavú volt: nem.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna