Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Boullier szerint a McLarent megerősítik a nehézségek Fotó: Facebook (McLaren)

Boullier szerint a McLarent megerősítik a nehézségek

Eric Boullier elismerte, hogy nem "egyik napról a másikra" lesznek változások a McLaren-Hondánál - a francia szakember mindezt azután nyilatkozta, hogy a legendás istálló számára nem sikerültek fényesen a szezon előtti tesztek.

A McLaren a nyolc napos teszt alatt mindössze 424 kört teljesített - csak összevetésképp: a Toro Rosso 584-et, míg a Mercedes 1096-ot teljesített a tesztnapok alatt Spanyolországban.

Azonban nem csak a teljesítménnyel, de a sebességgel is voltak problémák, ugyanis ezen nyolc nap alatt a McLaren leggyorsabb köre Stoffel Vandoorne nevéhez fűződik - amit ultralágyakon futott - azonban az az ideje is 2.714 másodperccel maradt el a ferraris Kimi Räikkönenétől, és ráadásul csak a Saubert tudta maga mögé utasítani.

"Habár számtalan kérdés felvetődött a problémák miatt a két hetes tesztidőszak alatt, sokat tanultunk az autóról, és már tudjuk, hogy mik azok a problémák, amikkel foglalkoznunk kell" - nyilatkozta a McLaren-Honda versenyigazgatója, Eric Boullier.

"Nyilvánvalóan elmondható, hogy ezek nem oldhatóak meg egyik napról a másikra, de mind a McLaren, mind a Honda reménykedik abban, hogy képesek leszünk ezeken javítani abban a két hétben, ami még hátra van az Ausztrál Nagydíjig."

"A fiúk és a lányok fáradhatatlanul és könyörtelenül dolgoznak nap mint nap a haladás érdekében, és én hihetetlenül büszke és hálás vagyok a kemény munkájukért és elkötelezettségükért."

"A tesztidőszak nem volt könnyű számunkra, de motiváltabbak vagyunk, mint valaha, hogy innen fordítsunk és megtaláljuk azokat a megoldásokat, amelyekkel visszavisznek minket a pályára és abba az irányba, amerre tartanunk kell."

A csapat versenyzője, Fernando Alonso még a tesztek alatt úgy nyilatkozott, hogy a Honda erőforrása "nem megbízható, nem erős", s a japán gyártó képviselője is elismerte, hogy aggasztja őket is a jelenlegi helyzet.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna