Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Hiába a mosoly, Brawn (jobbra) ki nem állhatta Wolffot (balra) és Laudát (középen). Hiába a mosoly, Brawn (jobbra) ki nem állhatta Wolffot (balra) és Laudát (középen). Fotó: Daimler

Brawn Lauda és Wolff miatt hagyta ott a Forma-1-et? Kiemelt

Ross Brawn 2013 végén távozott a Mercedes istálló éléről - eddig keveset lehetett tudni az okokról, hiszen mindenki csak találgatott, hogy miért éppen a nagy sikerek kapujában lépett le a sikerkovács, azonban a brit üzletember a most megjelenő könyvében elárulja az okokat.

Brawn irománya hamarosan a boltok polcaira kerül, amely a 'Total Competition: Lessons in Strategy from Formula 1' (magyarul körülbelül: Totális versengés: Leckék a Formula 1-es stratégiákból) címet viseli majd, amelyben közreműködik a Williams korábbi vezérigazgatója, Adam Parr is.

"Hogy mi történt a Mercedesnél? Az, hogy olyan embereket tettek a nyakamba, akikben nem tudtam megbízni. Igazán soha nem tudhattam, hogy mit fognak csinálni" - írja könyvében Brawn. "Ez alatt azt értem, hogy Niki (Lauda) mondott nekem valamit, majd visszahallottam, hogy másnak már mást állított.

Szóval olyan emberekkel kellett volna egyezségre jutnom akikben úgy éreztem, hogy nem bízhatok meg; emberek a csapatban, akik már cserbenhagytak engem a szemléletmóduk miatt."

Brawn kitért a McLarentől érkezett Paddy Lowe-ra is. "2013 elején tudtam meg, hogy Paddy Lowe már aláírta a szerződését a csapattal. Amikor e miatt felelősségre vontam Totót (Wolff) és Nikit, akkor egymást hibáztatták. Azért találkoztam velük, hogy tisztázzuk ezt a dolgot, de ők csak a másikra mutogattak.

Nem tudtam ezekben az emberekben megbízni, így meg nem láttam a jövőt, hacsaknem úgy döntök, hogy beszállok én is a háborúba."

Brawn a kötetben kitért Wolff és Lauda mercedeses részvényeire is. "Azt hiszem az az egyik legnagyobb bonyodalom az egészben, hogy Toto és Niki részvényesekké válhattak, ami egy igencsak érdekes döntés a Mercedes részéről. Ezt igazán sosem értettem.

A látásmódjuk az volt, hogy szerettek volna egy igazán elkötelezett vezetőséget, és valószínűleg az is volt az egyik cél, hogy a részesedésük miatt a csapat nagyobb tiszteletet mutasson feléjük."

A teljes kötet november 3.-án fog megjelenni angol nyelven.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna