Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Carey: "A Ferrari akciója a nagyobb szabadságnak is köszönhető" Kiemelt

Chase Carey, a Formula 1 vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a fiatal rajongó és Kimi Räikkönen esete is azt bizonyítja, hogy az új tulajdonosok nagyobb szabadságot biztosítanak a sportágban.

A hétvégi Spanyol Nagydíj egyik legemlékezetesebb jelenete volt, amikor Räikkönen kiesett, ezen pedig az egyik fiatal szurkolója, a kis Thomas Danel annyira elszontyolodott, hogy elsírta magát. A képek pedig természetesen végigsöpörtek a világhálón.

Szerencsére a Ferrari stábja hamar intézkedett, így a kisfiút és családját bevitték a paddockba, ahol találkozhattak a nagy kedvenccel, Kimi Räikkönennel, aki ráadásul megajándékozta a kis szurkolóját a saját, dedikált sapkájával, illetve természetesen közös fotók is készültek.

Az amerikai Liberty Media ez év elején vette át teljesen a Forma-1-et, a már legendássá vált brit milliárdos, Bernie Ecclestone helyét pedig Chase Carey vette át. Az amerikai szakember egyébként úgy véli, hogy egy ilyen akció aligha jöhetett volna létre a régi F1-es érában.

"A sajtóban mindannyian láthattuk a letört kisfiút, akinek szerencsére a Ferrari hamar a segítségére sietett - ez annak is köszönhető, hogy a csapatnak is megvolt a kellő szabadsága egy ilyen akcióhoz. Ez egy évvel ezelőtt nem így alakult volna" - idézte az amerikai üzletembert az Autosport. "Nem én adtam az utasítást, hogy keressék meg a kisfiút, voltak emberek a csapaton belül, akik belevágtak ebbe az akcióba azért, hogy egy gyermeknek egy különleges napot szerezhessenek, és ez sikerült is nekik."

A Liberty Media számos változást eszközölt a paddockon belül, például a barcelonai versenyen már több olyan akciót is bevezettek, amellyel közelebb hozhatták a szurkolókhoz a királykategóriát: például kiterjesztették a szurkolói zónát, ahol a vállalkozó kedvűek kerékcsere versenyen is részt vehettek, amelynek fődíja egy menet volt egy kétüléses formulaautóban.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna