Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Chase Carey szerint ugyanazt akarják a Ferrarival Kiemelt

A Formula 1 vezérigazgatója, Chase Carey reagált azokra a vádakra, amelyeket Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke fogalmazott meg vele, és az F1 vezetésével kapcsolatban. Az ír-amerikai üzletember hangsúlyozta, hogy a Liberty Media nem kívánja a sorozatot NASCAR-osra formálni.

Az amerikai vállalat mindent megtesz azért, hogy növelje az F1 vonzerejét, ezzel együtt a kisebb csapatokat is megpróbálják úgy támogatni, hogy 2021-ben a motorokat egyszerűbbé, olcsóbbá és hangosabbá tennék. Ezzel kapcsolatban osztotta meg kételyeit Marchionne, aki hangsúlyozta, hogy ők ebben nem szeretnének részt venni és 2020 után inkább kilépnének a királykategóriából.

A tervezett intézkedésekkel kapcsolatban Carey elárulta, hogy ezek nem a vállalat érdekeit képviselik, és elárulta, hogy szerinte nincsenek különböző állásponton a Ferrarival. "Nem próbálom degradálni a NASCAR-t, de nem is tervezzük azt, hogy azzá váljunk. Nem akarjuk sztenderdizálni az autókat, nem szeretnénk azt, hogy 20 ugyanolyan autó körözgessen a pályán, amelyben csak a benne ülő pilóta más."

"Szeretnénk, hogy a csapatok tegyék azt, amit tenniük kell - alkossanak egyedi autókat, erőforrásokat és kasztnikat. Azonban azt szeretnénk elérni, hogy jobban figyeljenek arra, hogyan költik el a rendelkezésükre álló forrásokat, és ezeket bizonyos korlátok közé szorítsuk, ezzel pedig úgy gondolom, hogy egy egészségesebb sporttá válhat az F1."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna