Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Ecclestone nem látogat ki több futamra Fotó: Red Bull / Getty Images

Ecclestone nem látogat ki több futamra Kiemelt

A Forma-1 korábbi mindenható ura, Bernie Ecclestone - aki most a királykategória tiszteletbeli elnöke - az Auto Motor und Sportnak úgy fogalmazott, hogy habár a 2017-es szezon során részt vett egy pár futamon, ez már idén nem fog előfordulni.

A 87 éves brit milliárdos a döntését azzal indokolta, hogy érzése szerint utódai nem látják már őt szívesen a paddockban, azonban azokat a vádakat, miszerint nem nézi jó szemmel azt, hogy milyen irányba viszi az F1-et a Liberty Media, elutasította. Viszont azt elismerte, hogy nem ért egyet azzal, hogy az amerikai vállalat hatalmas összegeket fektet a marketingbe. "Fontos, hogy maguk a csapatok fektessenek abba bele, hogy népszerűsítsék magukat, míg a promóterek feladata az, hogy reklámozzák az adott futamot. Ha ebben a FOM is részt vesz harmadik félként, az eléggé összekeverheti a dolgokat."

Ecclestone azt is hozzátette, hogy a Liberty Mediának komolyan kell vennie a Ferrari fenyegetéseit, miszerint 2020 után kilépnek az F1-ből, ha valóban életbe lépnek a szabályváltozások. "Nem muszáj Luca di Montezemolót ilyen kérdésben komolyan venni, ugyanis neki a motorsport az élete. Azonban Sergio Marchionne megvan az F1 nélkül is, számára az üzlet az első. Ha Marchionnénak nem tetszik az, amit lát, akkor ki fog szállni. Attól tartok, hogy a Ferrari tud a Forma-1 nélkül élni, viszont fordítva ez nincs így" - zárta gondolatait Ecclestone.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna