Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

"Egyenlő lehetőségeket kell biztosítani" - exkluzív interjú Monisha Kaltenbornnal Kiemelt

Monisha Kaltenborn aztán tényleg tudja, milyen hátrányokkal és megpróbáltatásokkal jár az, ha egy nő arra adja a fejét, hogy a Forma-1-ben bizonyítson.

Monisha történelmet írt akkor, amikor 2012 októberében elfoglalta a Sauber Formula 1-es istállójának a csapatfőnöki székét, hiszen ezzel ő lett az első női csapatfőnök az F1 történetében.

Sokan vannak azon a véleményen, hogy manapság már nem érik a nőket negatív atrocitások, ha egy férfiak "uralta" pályát választanak - mi sem bizonyítja az ellenkezőjét jobban, mint Monisha esete. Amióta kinevezték, kapott hideget-meleget a médiától olyan hibákért, amiket a férfi kollégáinal a média és a közvélemény többnyire egy legyintéssel elintéz.

A Forma-1 zárófutamán, az Abu-Dhabi Nagydíjon exkluzív interjút adott magazinunknak Monisha Kaltenborn. Vajon mikor lesznek tényleg egyenlő munkaerők a nők és a férfiak a sportágban, mennyire kellett harcolnia a tiszteletért és mi a legfontosabb dolog az életében? A Sportime Magazin 2016-os első számában a teljes interjút elolvashatjátok.

Utoljára frissítve: péntek, 27 november 2015 10:26
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna