Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Egyetlen rádióüzenet segíthetett volna Hamiltonon Fotó: Facebook (MERCEDES AMG PETRONAS)

Egyetlen rádióüzenet segíthetett volna Hamiltonon

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint Lewis Hamilton önmagától sehogy sem lett volna képes megoldani azt az elektronikai problémát, amely a világbajnok autójának hibrid rendszerére volt hatással az Európai Nagydíj alatt.

Hamilton a futam során a tizedik helyről próbált felkapaszkodni, amikor egy konfigurációs problémát észlelt és ez a motorerejére is hatással volt. Ekkor fordult a háromszoros világbajnok a csapatához segítségért, illetve tanácsért, azonban a szabályok értelmében a mérnökök nem adhattak információt arra vonatkozóan, hogyan lehetne a problémát megoldani, így a brit kétségbeesetten próbált rájönni magától a probléma okára és kiküszöbölésére.

Toto Wolff szerint a Mercedes versenyzője már a futam elején panaszkodott, azonban az első kiállása után ezek csak fokozódtak. "Miután azonosítottuk a problémát, tudtunk volna rajta változtatni távolról egyetlen rádióüzenettel. De a szabályok mindenkire vonatkoznak, így ebben a mi lehetőségeink is korlátozottak voltak. A probléma amúgy egyáltalán nem volt szokványos, így Lewis nem tudhatta, hogyan lehetne megoldani."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna