Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Egykori ferraris veszi át Paddy Lowe helyét a Mercedesnél Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

Egykori ferraris veszi át Paddy Lowe helyét a Mercedesnél

A Mercedes hivatalosan is megerősítette, hogy távozik a csapat technikai igazgatója, Paddy Lowe, aki már a felmondási idejét tölti.

Csütörtökön robbant a hír, miszerint a brit szakember otthagyja a német istállót, s a jövőben a Williams csapatát fogja tudásával és tapasztalatával erősíteni.

Habár a Mercedes sokáig halogatta a bejelentést, sejteni lehetett, hogy Lowe távozni fog, hiszen nem hoztak nyilvánosságra adatokat a jövőbeli közös tervekről, célokról.

A Mercedesnél viszont tovább folytatja a munkát Aldo Costa (főmérnök), Mark Ellis (teljesítményigazgató), Rob Thomas (vezérigazgató-helyettes) és Geoff Willis (technikai igazgató).

Lowe helyére hamar találtak valakit, hiszen a brit szakember által hagyott űrt James Allison próbálja majd betölteni. A Ferrari egykori technikai-igazgatója állítólag már egy pár hónappal ezelőtt alá is írta a szerződését a Mercedesszel.

"Fantasztikus, sikeres és örömteli három és fél évet töltöttem a Mercedesnél, ahol hihetetlen emberekből álló csapattal dolgozhattam együtt" - nyilatkozta a csapatból való kilépésével kapcsolatban Lowe. "Most azonban új kihívásokat keresek, és mindenkinek a legjobbakat kívánom a Mercedesnél."

Természetesen a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff is megemlékezett Paddy Lowe csapatnál töltött éveiről. "Paddy fontos szerepet játszott a csapat sikereiben az elmúlt három és fél évben, és köszönjük neki azt, hogy ezekben az esztendőkben hozzátett a Mercedeshez, a motorsport történelmének egyik jelentős fejezetében.

A Forma-1-ben elért sikerek nem csak egyéneken múlnak, de az erőre és a technikai képességre jelentős hatást gyakorolhatnak.

Már megvan a tehetség a megüresedett helyre, ezáltal folytatni tudjuk az elmúlt években megkezdett sikerszériánkat, s azt tervezzük, hogy 2017-ben és a következő években is együtt építkezünk" - nyilatkozta Wolff. Várhatóan a következő hetekben újabb kommüniké kerül majd nyilvánosságra.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna