Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Egykori vezető tervezőjét csábította vissza a Sauber Kiemelt

Újabb elismert szakemberrel bővült a Sauber szakmai csapata. A hivatalos közlemény szerint Jörg Zander 2017 elején tér vissza Hinwilbe.

Az 52 éves német mérnök rendkívül komoly szakmai háttérrel rendelkezik: 2006 és 2007 között a BMW Sauber F1 Teamnél volt vezető tervező, illetve szerződése lejártáig még egyelőre az Audi Sport technikai igazgatójaként tevékenykedik.

Zander 25 éve gyűjti a tapasztalatokat az autó- és motorsport világában, ezen időszak alatt pedig számos vezetői pozíciót töltött be, a Forma-1-es "utazása" pedig egészen 1997-re nyúlik vissza, ugyanis akkor szerződött le a Toyota Motorsporthoz. 2002 és és 2005 között a BAR-Honda vezető mérnökeként tevékenykedett, majd elcsábította őt a Williams, ahol 2006-ig volt vezető tervező. A Honda Racingnél - amely időközben átalakult Brawn GP-vé - 2008-ban kezdett el dolgozni megbízott műszaki igazgatóként. Az Audi Sportnál 2010-ben kezdte meg munkásságát gépipari tanácsadóként, majd 2015-ben kinevezték technikai igazgatónak, ezzel pedig teljes körű felügyelete alá került az “Audi Sport Technik” részleg is.

"Boldog vagyok, hogy visszatérhetek a Sauberhez, amely fogadott hazámból, Svájcból származik" - nyilatkozta szerződése kapcsán Zander, majd kitért arra, hogy habár nagyon élvezte a munkát az endurance motorsportban, azonban már alig várja a közös munkát Monisha Kaltenbornékkal. "A Forma-1-ben életbe lépő új szabályok egy hatalmas lehetőséget nyújtanak nekünk arra, hogy innovációt és kreativitást vigyünk a technikai munkába. A feladataim közé fog tartozni az is, hogy meghatározzam a stabil és hatékony szakmai szervezetet, amellyel a potenciális kreativitás is fejlődik, ami egyébként alapja a sikeres Formula 1-es autók fejlesztésének" - nyilatkozta a német szakember, majd hozzátette, hogy szeretnének a középmezőnybe felzárkózni és lelkesedéssel vágnak bele a kihívásokkal teli jövőbe.

A csapatfőnök, Monisha Kaltenborn elmondta: nagyon örülnek annak, hogy a kiváló mérnök hosszú évek után újra visszatért hozzájuk. "Ez egy nagyon fontos fontos lépés volt a stratégiai célok megvalósítása felé. Zander tökéletesen illik a csapatunkba, tudja, hogyan működik a Forma-1 és úgy általában a motorsport. Technikai igazgatóként ő lesz a felelőse az összes műszaki részlegünknek" - mondta Kaltenborn, aki azt is hozzátette, hogy a szakember segítségével hamarosan egy új, sikeresebb ösvényre léphetnek.

Utoljára frissítve: hétfő, 07 november 2016 20:01
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna