Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Elhunyt Charlie Whiting Fotó: Mark Thompson/Getty Images

Elhunyt Charlie Whiting Kiemelt

Egy nappal az Ausztrál Nagydíj versenyhétvégéjének kezdete előtt, 66 éves korában tüdőembólia következtében elhunyt a Forma-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting.

Tragikus hirtelenséggel csütörtök reggel elhunyt a a Forma-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting. A hírek szerint halálát tüdőembólia okozta.

A legendás szakember F1-es karrierjét 1977-ben kezdte a Hesketh csapatánál, majd 1980-ban már a Brabham istállót erősítette, 1988-ban lett a Nemzetközi Automobil Szövetség technikai bizottságának a tagja. A versenyigazgatói posztot 1977 óta töltötte be.

"Óriási szomorúsággal vettem tudomásul Charlie hirtelen halálát" - nyilatkozta az FIA elnöke, Jean Todt. "Hosszú évek óta ismertem már Charlie Whitingot, remek versenyigazgató, valamint központi és utánozhatatlan alakja volt a Formula-1-nek, aki megtestesítette ennek a fantasztikus sportnak a szellemét és etikáját. A Formula-1 most elvesztett egy hűséges barátot és egy karizmatikus nagykövetet."

A Formula-1 sportért felelős igazgatója, Ross Brawn így fogalmazott: "Charlie-t azóta ismertem, amióta a motorsport közelébe kerültem. Szerelőként is dolgoztunk együtt, barátok lettünk és rengeteg időt töltöttünk együtt a versenypályákon, szerte a világban. Óriási szomorúság öntött el, amikor meghallottam a hírt. Ez nem csak nekem egy hatalmas veszteség, hanem az egész Formula-1, az FIA és a motorsport számára az."

Egyelőre nem tudni, hogy ki fogja Charlie Whitingot helyettesíteni az Ausztrál Nagydíjon.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna