Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Elhunyt Niki Lauda Fotó: Mercedes

Elhunyt Niki Lauda Kiemelt

A tegnapi nap folyamán elhunyt Niki Lauda, háromszoros Forma-1-es világbajnok. Az osztrák legendának - aki 1975-ben és 1977-ben a Ferrari, majd 1984-ben a McLaren színeiben szerzett világbajnoki címet - tavaly augusztusban volt tüdőtranszplantációja.

1976-ban, mindössze hat héttel a Német Nagydíjon szenvedett súlyos sérülései után tért vissza a királykategória mezőnyébe - a balesete sem tartotta vissza attól, hogy abban a szezonban az utolsó pillanatig harcban legyen a világbajnoki címért.

Miután autóversenyzőként visszavonult, nem maradt távol a versenypályáktól, ugyanis a Scuderia Ferrari, a Jaguar illetve az utóbbi években a Mercedes menedzsmentjében is aktívan közreműködött - utóbbi csapatnál nagy szerepet játszott abban, hogy leszerződtették Lewis Hamiltont.

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey így fogalmazott közleményében: "Hatalmas szomorúsággal vettünk tudomást Niki Lauda haláláról. A Forma-1 nem csak egy jeles képviselőjét, hanem egy hősét is elveszítette. A sport iránti szeretete és bátorsága a szurkolók számára is inspiráló volt. Halála hatalmas veszteség nem csak a Forma-1, hanem az egész motorsport számára."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna