Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Ennyi volt: 36 év után távozik a McLaren éléről Ron Dennis Fotó: mclaren.com

Ennyi volt: 36 év után távozik a McLaren éléről Ron Dennis Kiemelt

Ron Dennis hivatalosan is megerősítette, hogy távozik 36 év után a Forma-1-es csapatot is magába ölelő McLaren Technology Group elnöki és vezérigazgatói posztjáról.

Dennis az 1980-as évek végén érkezett a McLarenhez, irányítása alatt pedig számos világbajnoki címhez segítette a wokingi istállót - a korábbi sikerek ellenére azonban most a többségi részvényesek úgy döntöttek, hogy nem kérnek többet belőle és a szerződése lejártáig kényszerszabadságra küldik.

A brit üzletember 25%-os részesedést birtokol a McLaren Gourpból, ugyanekkora részesdéssel rendelkezik Mansour Ojjeh, míg a bahreini Mumtalakat nevű cég 50%-ot birtokol. Dennis azonban szeretett volna többségi tulajdonos lenni, ezért kínai befektetők segítségével 1.65 milliárd angol fontot (590 milliárd forint) ajánlott ezért, amit elutasítottak. Legutóbb pedig a hírek arról szóltak, hogy a brit legfelsőbb bíróság elutasította kérelmét, amit azért nyújtott be, hogy megakadályozza korai menesztését - számára ez volt az utolsó csepp a pohárban, s ezért döntött úgy, hogy végül saját maga távozik a posztjáról.

"Csalódott vagyok, hogy a TAG és a Mumtalakat - a McLaren másik két fő részvényese - arra a döntésre jutott, hogy kényszerszabadságra küldenek annak ellenére, hogy a menedzsment többi tagja figyelmeztette őket arra, hogy ez a döntés milyen következményekkel járhat.

Az általuk felvázolt alapok teljesen hamisak: a vezetési stílusom ugyanaz és mindig ilyen is marad, és ez tette lehetővé a McLaren számára azt, hogy egy olyan autóipari és technológiai csoport legyen, amely 20 Forma-1-es világbajnoki címmel büszkélkedhet, valamint évente 850 millió fontos (304 milliárd forint) bevételt hoz.

Ez alatt az idő alatt lehetőségem volt egy sor tehetséges szakemberrel együtt dolgozni, akikkel átvághattunk a technológia határait - nekik mindig nagyon hálás leszek.

Végül egyértelművé vált számomra, hogy a folyamatokban és a a McLaren reális növekedési potenciáljával kapcsolatban sem a TAG, sem pedig a Mumtalakat nem osztja a nézeteimet. Azonban az elsődleges aggodalmam a céget érinti, hiszen egy olyan üzletet építettem amely 3500 embernek ad munkát" - áll Dennis keddi közleményében, amelyben hangsúlyozta, hogy részvényesként továbbra is ott fog állni a McLaren mellett és mindent megtesz annak érdekében, hogy a cégcsoport jövője a lehető legjobb irányba formálódjon.

Utoljára frissítve: kedd, 15 november 2016 21:34
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna