Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Ericsson elmondta, miért nem szerzett idén pontot Fotó: Facebook (Marcus Ericsson)

Ericsson elmondta, miért nem szerzett idén pontot Kiemelt

Marcus Ericssont rengeteg támadás érte, hiszen korábbi csapattársával, az ifjú Pascal Wehrleinnal ellentétben nem sikerült idén pontot szereznie.

Érdekes tény, hogy a svéd versenyző a 2015-ös Olasz Nagydíj óta nem végzett a top tízben, ez pedig egyben azt is jelenti, hogy idén az összes pontot Wehrlein szerezte a csapat számára, ennek ellenére ő nem kapott ülést a svájci istállótól 2018-ra.

Ericcson azonban mindezek ellenére úgy érzi, hogy az utóbbi években fejlődött, s évről-évre jobb lett. "Az első évem a Forma-1-ben nagyon kemény volt, hiszen Kamui Kobayashi volt a csapattársam, aki addigra már rengeteg tapasztalattal rendelkezett. Mindazonáltal azt gondolom, hogy Pascal hihetetlenül tehetséges és jót tett nekem az, hogy ő volt a csapattársam. Az a tény, hogy a Mercedes junior programjának a tagja, egy meghúzott szint volt, amihez tudtam mérni magam."

"Ha megnézed az idei, csapattársakat összehasonlító statisztikákat, akkor mi voltunk a legközelebb egymáshoz a mezőnyben. A probléma azonban az volt, hogy legtöbbször a mezőny hátulján voltunk és nem a pontokért harcoltunk, ezért van nekem nulla, neki meg öt pontja, ami ebben a helyzetben nagy különbségnek látszik."

"Úgy gondolom, hogy a probléma abban rejlik, hogy ha valaki egy olyan csapat színeiben indul, amelyik a mezőny hátuljában van, akkor igazán nehéz onnan lenyűgözni a szurkolókat. Ha jó hétvégém van, akkor talán van esélyem arra, hogy a csapattársam elé kerülök. A szezon közepén mindenkitől lemaradtunk, és hiába végeztem Pascal előtt, én utolsó előtti, ő meg sereghajtó lett. Ebből senki nem tudja megállapítani, hogy most jó hétvégéd volt-e, vagy sem."

"Egy olyan autóban kell ülnöm, amelyik képes bekerülni a top 10-be, és akkor meg tudom mutatni, hogy mi rejlik bennem. Készen állok erre. Az elmúlt években keményen dolgoztam, és ez az, amire szükségem van a következő lépéshez."

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Marcus Ericsson csapattársa jövőre a Formula 2 idei bajnoka, Charles Leclerc lesz.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna