Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Ericsson mellett tette le a voksát a Sauber Fotó: Sauber

Ericsson mellett tette le a voksát a Sauber Kiemelt

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn még a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy a szezonzáró előtt szeretnék bejelenteni a 2017-es pilótapárosukat - az ígéret egyik felének eleget is tettek, hiszen hétfőn hivatalos közleményben tudatták, hogy meghosszabbították Marcus Ericsson szerződését, aki ezzel immár a negyedik Forma-1-es szezonjának vághat neki.

A 26 éves pilóta nyilatkozatában hangsúlyozta: örül annak, hogy a Sauber ismét bizalmat szavazott neki. "Idén a második szezonomat töltöm a Saubernél, és fogalmazhatok úgy is, hogy otthon érzem magam. Köszönettel tartozom a csapatnak, hogy ismét a belém vetett bizalmukról tettek tanúbizonyságot.

Ha a saját szemszögemből nézem a dolgot, akkor el kell mondjam, hogy rengeteget fejlődtem a Sauber szárnyai alatt. Voltak hullámvölgyek, de mindig összetartottunk és olyan keményen dolgoztunk, amennyire csak lehetett.

Az új tulajdonosok egy új, pozitív löketet adtak a csapatnak, és már alig várom, hogy beléphessünk az új érába" - nyilatkozta a szerződéshosszabbításról a svéd pilóta, aki hozzátette, hogy az istálló sok éves tapasztalata a jövőben csak a hasznukra válhat.

Kaltenborn is pozitívan nyilatkozott Ericsson kontraktusának meghosszabbításáról, és kiemelte a 26 éves pilóta kivételes akaraterejét, ami a nehézségeken átsegítette a csapatot is. "Nagyon kemény időszakon vagyunk túl, amiben ő kiválóan helyt állt. Az elmúlt két évben jelentős lépéseket tett a személyes fejlődésének érdekében - a pályán és azon kívül egyaránt - ez pedig különösen igaz volt akkor, amikor a körülmények nem voltak éppen egyszerűek.

Ő nem csak egy remek pilóta, de csapatjátékos is, aki tudja, hogyan kell csapatban dolgozni és miképpen kell a többieket a pozitív hozzáállással motiválni. A Forma-1 2017-ben egy új korszakba lép, és magabiztos vagyok, hiszen számolhatunk Marcusszal, aki a csapatunkat visszahozhatja a versenybe."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna