Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Ericsson örül Wehrlein érkezésének Fotó: Sauber

Ericsson örül Wehrlein érkezésének

Marcus Ericsson üdvözölte újdonsült csapattársát, Pascal Wehrleint, akinek a szerződtetését a hét elején jelentette be a Sauber. A svéd pilóta úgy véli, hogy a Mercedes pártfogoltja előre fogja mozdítani a svájci csapatot.

Ericsson már 2015 óta versenyzett Felipe Nasr mellett, azonban a Sauber idén úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a brazil szerződését - aki mögül egyébként még korábban kihátrált a főszponzora - a helyére pedig a jövő egyik nagy reménységét, Pascal Wehrleint szerződtették.

Ericsson dicsérte fiatal csapattársa kvalitásait, s úgy véli, hogy pozitív hatással lesz a Sauberre. "Úgy gondolom, hogy számomra és a Sauber számára is ez egy remek hír" - olvasható az F1 hivatalos weboldalán található nyilatkozatban. "Pascal egy nagyon gyors és elismert versenyző, aki remek önéletrajzzal rendelkezik. Úgy gondolom, hogy tudjuk majd egymást, illetve a csapatot segíteni a fejlődésben, szóval arra számítok, hogy ez egy nagyszerű szezon lesz."

"Őszintén, nagyra értékelem őt. Megnyerte a Német Túraautó Bajnokságot, és már egy hosszú ideje a Mercedes család tagja, s úgy tűnik, hogy sokan hisznek benne."

"Természetesen az a célom, hogy megelőzzem, mi más lenne, de arra számítok, hogy ez egy kemény harc lesz. De pontosan erre van szükségem ahhoz, hogy a maximumot hozzam ki magamból."

A svéd pilóta arra is kitért, hogy optimistán tekint a jövőbe, hiszen a Sauber továbbra is azon dolgozik, hogy előrébb léphessenek a rajtrácson - ehhez pedig jelentősen hozzájárulnak a befektetők, akik még 2016 közepén csatlakoztak. "Egyértelmű, hogy időt vesz igénybe. De szerintem a szezon második felében egyértelmű volt a fejlődésünk, ami egy nagy előrelépés. A célunk pedig természetesen az, hogy 2017-ben is ezen az úton folytassuk."

"Az elmúlt néhány hónapban remek emberek csatlakoztak a csapatunkhoz, és ez is hozzájárult a változáshoz. Szóval úgy tűnik, hogy minden jó úton halad. És két sikerre éhes, fiatal pilótával egy jó szezon elé nézhetünk" - zárta gondolatait Ericsson.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna