Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

"Ez egyszerűen nevetséges"

Jacques Villeneuve úgy gondolja, hogy a Forma-1 vezetői gyenge döntéseket hoznak, s ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Monacói Nagydíjon a mezőny a biztonsági autó mögül rajtolt el.

A szakadó eső miatt döntött úgy a versenyirányítás, hogy a futamot a biztonsági autó mögül rajtoltatják el, s így a versenyzők az első hét kört a Safety Car mögött, lassú tempóban tették meg. Ezen időszak alatt több pilóta is jelezte, hogy a pálya nem veszélyes, s kaphatnának már végre zöld zászlót - Villeneuve pedig teljesen egyetértett ezekkel a megjegyzésekkel.

"Hét kör a biztonsági autó mögött - ez egyszerűen nevetséges" - kezdte gondolatait az 1997-ben világbajnok pilóta a Motorsport Magazinnak adott interjújában. "Ezek a srácok nem turisták, hanem a legjobban fizetett autóversenyzők az egész világon!

A Forma-1 folyamatosan nézőket veszít, és az ilyen dolgok nem segítenek a helyzeten, hiszen ilyenkor a pilóták nem gladiátornak látszanak, hanem gyengének.

Kockázatos a versenyzés, de ők profik! Engedjék akkor őket, vagy ha ez nem megy, akkor alkossanak olyan szabályokat, amelyek előírják, hogy esőben nem rajtolhat el a mezőny" - summázta Villeneuve.

A vasárnapi futam volt az első a Monacói Nagydíj történetében, amikor a mezőny a biztonsági autó mögül rajtolt el.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna