Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Felveszi a kesztyűt a Mercedesszel a Red Bull Fotó: GEPA Pictures / Christian Walgram

Felveszi a kesztyűt a Mercedesszel a Red Bull

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint csapatának minden rendelkezésére fog állni 2017-ben ahhoz, hogy komoly kihívója legyen az évek óta domináló Mercedesnek.

Az osztrák csapat 2010 és 2013 között sorozatban hódította el mind a konstruktőri, mind az egyéni bajnokságban a világbajnoki címeket, azonban amikor a Forma-1-be visszatért a V6-os éra, megszakadt a sikersorozatuk. Mindezek ellenére úgy tűnik, hogy a Red Bull az utóbbi időben magára talált, hiszen a konstruktőri bajnokságban jelenleg a második helyen állnak.

"Úgy gondolom, hogy készen állunk arra, hogy jövőre a mezőny elején versenyezzük" - nyilatkozta Marko a Formula 1 hivatalos weboldalának adott interjújában. "Mindig jól sült el számunkra az, ha voltak szabálymódosítások, amik nem csak és kizárólag a motorra koncentráltak. Az erőforrásunk fejlesztése a megfelelő úton halad, szóval papíron jövőre 15 lóerőn belül kellene lennünk a Mercedeshez képest - és a továbbiakat is tudjuk kompenzálni. A következő szezonban az lesz a célunk, hogy komoly kihívói legyünk a Mercedesnek."

A szakember a jövőbeli tervekkel kapcsolatban azt is elmondta, hogy szeretné, ha az anyaistálló a Toro Rossóval jövőre szorosabbra fűzze a viszonyát, és nem titkolja: szeretné elérni, hogy a junior csapat visszaváltson Renault motorokra. "A lehető legnagyobb mértékben igyekszünk - mindenek előtt a költségek, valamint a teljesítmény miatt. A szabályok keretein belül mindent meg fogunk tenni - valószínűleg ez nem lesz mindenre ugyanakkora hatással, hiszen a Toro Rosso nem tud olyan gyorsan fejlődni, mint a Red Bull, de úgy gondolom, hogy a munka két éven belül ki fog fizetődni."

Utoljára frissítve: hétfő, 12 szeptember 2016 13:55
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna