Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Fernando Alonso visszavonul Fotó: Szeleczky Afrodite / Sportime Magazin

Fernando Alonso visszavonul Kiemelt

Fernando Alonso 17 Forma-1-ben töltött év után döntött úgy, hogy maga mögött hagyja a királykategóriát.

Ez a cikk személyes hangvételű lesz, mivel tulajdonképpen miatta kezdtem el nézni 11 évvel ezelőtt a Forma-1-et, és ezzel egy teljesen új fejezet kezdődött az életemben.

Pontosan emlékszem arra a napra: 2007-et írtunk, a Magyar Nagydíj időmérője volt. Édesanyám mindig is imádta a Forma-1-et, azonban Ayrton Senna 1994-es halála után már nem követte annyira a futamokat. Érthető, hiszen a legnagyobb kedvence halt meg a versenypályán. Azonban mindez megváltozott 2007-ben, amikor először figyelt fel Alonsóra (talán a Monacói Nagydíjon?). Azonban az istenért se tudott a tévé elé csábítani, egészen addig a bizonyos 2007-es Magyar Nagydíjig. "Ezt látnod kell, hogy kitolt Hamiltonnal!" - mondta a sajátos, lelkes, kicsit kárörvendő hangján, miközben futott be hozzám a konyhába. Megadtam magam, mivel tudtam, hogy úgyse fog békén hagyni.

Aztán ott maradtam és figyeltem. Másnap megnéztem a futamot. Tetszett, mert valami magával ragadott, és pillanatok alatt Alonso szurkoló lettem. Palik László és Czollner Gyula szavait egyenesen ittam, próbáltam memorizálni minden egyes szabályt, kifejezést. Majd egy évvel később édesanyám szülinapomra meglepett azzal, hogy állójegyet vett a 2008-as Magyar Nagydíjra - innentől pedig már nem volt megállás.

Fernando Alonso egy kivételes tehetség és egyéniség, aki rossz döntéseket hozott és ezekkel a döntésekkel sokszor saját magát hozta nehéz helyzetbe. Azonban nekünk, halandó embereknek rengeteg mindent megtanított: küzdeni kell az álmaidért és mindig a maximumot kell nyújtanod, ami viszont lehet, hogy nem mindig elég. Két világbajnoki címmel zárhatja Forma-1-es karrierjét, holott sokkal több volt benne - és ezt most nem szurkolóként írom. Amikor idén írtam egy cikket arról, hogy az idei lehet Alonso utolsó szezonja - bevallom őszintén - én magam se hittem el. Számomra Fernando Alonso és az F1 egybeforrt. Éppen ezért ért hidegzuhanyként a mai bejelntés annak ellenére, hogy erre számítani lehetett.

Azonban talán annyira mégsem kell elkeserednünk nekünk, szurkolóknak, ugyanis a spanyol klasszis nagy valószínűséggel nem akasztja végleg szögre a bukót, ugyanis azt rebesgetik, hogy jövőre az IndyCar-ra összpontosítja majd az energiáit, mivel a 37 éves versenyző célja nem kevesebb, mint megszerezni a "Triple Crown"-t (ehhez az kell, hogy az adott pilóta győzzön a Monacói Nagydíjon, a Le Mansi-i 24 órás versenyen illetve az Indy 500-on is felálljon a dobogó legfelső fokára), ez pedig eddig egyedül Graham Hillnek sikerült.

Média

Dear F1...

Közzétette: FernandoAlonsoOficial – 2018. augusztus 14., kedd
Utoljára frissítve: kedd, 14 augusztus 2018 18:06
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna