Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A maláj sportminiszter sokkal szívesebben támogatna olyan helyi fiatal tehetségeket, mint a képen szereplő Jaafar Jazeman. A maláj sportminiszter sokkal szívesebben támogatna olyan helyi fiatal tehetségeket, mint a képen szereplő Jaafar Jazeman.

Fiatal, maláj versenyzőkbe fektetné az F1-re fordított pénzt a sportminiszter Kiemelt

Egyáltalán nem biztos a Formula 1-es Maláj Nagydíj jövője miután az ország ifjúsági és sportminisztere úgy fogalmazott, hogy a pénzügyi forrásaikat inkább a MotoGP-be kellene fektetni.

Sepang 1999 óta állandó szereplője mind az F1-es, mind pedig a MotoGP-s versenynaptárnak. A maláj pályának - amely egyébként a hétvégén a MotoGP küzdelmeinek ad otthont - egészen 2018-ig van szerződése, azonban a helyi ifjúsági és sportminiszter, Khairy Jamaluddin megnyilvánulásai alapján egyáltalán nem biztos, hogy a kontraktus meg lesz hosszabbítva.

"Úgy gondolom, hogy egy darabig szüneteltetnünk kellene a Forma-1-es versenyek rendezését" - közölte a miniszter a közösségi oldalán. "Túl drága, és a visszafolyó összegek nem számottevőek. Amikor először láttuk vendégül az F1 mezőnyét, akkor még nagy dolognak számított, hiszen Japánon kívül ez volt az első ázsiai verseny. Most meg már számos helyszín rendelkezésre áll.

Az F1-es jegyeladások csökkennek, ahogy a közvetítések nézettsége is. A külföldi szurkolók pedig inkább Szingapúrt, Kínát vagy a Közép-Keletet választják."

Jamaluddin kifejtette, hogy az anyagi forrásaikat inkább a MotoGP-be kellene invesztálni, valamint a helyi motorsport költségvetését is újra kellene gondolni. "Sepagnak a kevésbé költséges versenyekbe kellene fektetnie, és meg kell tartanunk a MotoGP-t, amely még mindig népszerű, hiszen költenek a fejlesztésekre és a nézők számára is elérhetőbb.

Az olyan maláj versenyzők, mint például Jazeman, Nabil Jeffri vagy Akash pénzügyi nehézségekkel küzdenek, mivel kevés a szponzor - a Forma-1-be fektetett rendezési díjat például nekik is oda tudnánk adni."

Utoljára frissítve: kedd, 25 október 2016 13:53
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna