Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Grosjean nem elégedett a guminyomással Copyright: Romain Grosjean / Haas F1 Team

Grosjean nem elégedett a guminyomással

A Haas versenyzője, Romain Grosjean kritizálta a Pirelli Belga Nagydíjra szánt gumiválasztását - a francia az abroncsok légnyomását kifogásolta, s szerinte rendkívül "trükkösen" működnek.

A Pirelli az előző évi futamhoz képest 4 PSI-vel megemelte a minimális abroncsnyomást, így elöl 23.5 PSI, míg hátul 22 PSI a nyomás.

Habár Grosjean a nyolcadik lett a második szabadedzésen, ennek ellenére nem volt elégedett a nap végén. "Nem volt mindenki számára könnyű ez a nap. Nagyon trükkösen működnek az abroncsok. Nem vagyok elragadtatva a guminyomástól. Nehezíti a dolgunkat.

Délután a szuperlágyakon jobban teljesítettünk. Az autó 'együttműködőbb' volt, ami egyértelműen pozitív. Túl hosszú etapokat nem tudtunk tenni egy probléma miatt, de reméljük, hogy ez a futamra nem lesz negatív hatással. Holnap reggel még mindig lesz időnk felkészülni az időmérőre, és ki tudunk majd próbálni más beállításokat is. Általánosságban úgy gondolom, hogy megint a gumihasználatra fogjuk a legtöbb figyelmet fordítani."

A francia pilóta csapattársa, Esteban Gutiérrez még mindig kergeti az első pontjait, s úgy tűnik, hogy ezúttal jó esélye lesz pontot érő helyen végezni, hiszen a mexikói a tizedik helyen végzett a második szabadedzésen. "Ma nehezek voltak a körülmények. Nem gyakori, hogy Spa-ban ilyen meleg van, mint most. A pálya is forró, így kicsit problémát okozott nekünk megtalálni a megfelelő beállításokat. Elvégeztünk egy pár tesztet, hogy jobban megértsünk egy-egy dolgot, szóval most már van egy világosabb irány arra vonatkozóan, hogy mire is kell majd összpontosítanunk."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna