Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Günther Steiner komoly változásokat eszközölne a versenynaptárban Fotó: Haas F1 Team

Günther Steiner komoly változásokat eszközölne a versenynaptárban

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner úgy véli, hogy módosításokra szorul a Formula 1-es versenynaptár vagy a versenyhétvégék szerkezete - a szakember szerint ugyanis enyhíteni kellene a csapatok terheit az elkövetkezendő években.

Az idei versenynaptár 21 futamot foglalt magába, az Abu Dhabi Nagydíj pedig szám szerint a kilencedik lesz az elmúlt 14 hétben - ezen idő alatt a csapatok megjárták Ázsiát, Amerikát, a Közép-Keletet és természetesen Európát, ahol az istállók főhadiszállásai is találhatóak.

A jövő évi, ideiglenes F1-es versenynaptár is 21 futamot tartalmaz - Steiner szerint pedig a vezetőségnek igenis számolnia kell a csapatok növekvő aggodalmával. "Mindenki fáradt, ki van égve - ezt láthatod a szezon végén. Az emberek egyszerűen ki vannak merülve, rengeteget vannak úton - de mit tudnánk tenni?

Ha 21 futammal számolunk, akkor a versenyhétvégéket kellene rövidebbé tennünk, vagy a logisztikát és az utaztatást kellene okosabban megoldanunk."

A Forma-1-es versenynaptár egy igencsak sarkalatos kérdés, főleg annak fényében, hogy a sportág új tulajdonosai, a Liberty Media szeretne több helyszínt látni a naptárban.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna