Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Gyerekek váltják a rajtrácslányokat Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Gyerekek váltják a rajtrácslányokat Kiemelt

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Formula 1 versenyhétvégéin idén már nem találkozhatunk a rajtrácslányokkal, azonban most kiderült, hogy miért: a csinos hölgyeket gyerekek váltják majd a griden.

A menedzsment a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) közösen úgy döntött, hogy a jövőben lehetőséget adnak a fiatal tehetségeknek arra, hogy példaképeiket személyesen láthassák, mégpedig a rajt előtt. Az ifjú versenyzők mellett pedig a közeli család többi tagja is lehetőséget kap arra, hogy vasárnap betekintést nyerjen a királykategóriába, valamint egyes esetekben a betétfutamokba is.

A szerencsés fiatalokat vagy a rendező ország autósport-szövetsége választja ki, vagy pedig Fortunára bízzák a döntést és sorsolás útján kerülnek ki azok, akik egy életre szóló élményben részesülhetnek.

"Ez egy rendkívüli pillanat lesz ezeknek a fiataloknak. Gondoljunk bele: ott fognak állni a hőseik mellett, végignézhetik, ahogy felkészül a versenyre az autósport elitje, és ott lehetnek a rajt előtti értékes percekben. Micsoda felejthetetlen pillanat lesz ez nekik és a családjuknak! Ez egy ösztönzés lesz számukra arra, hogy továbbra is versenyezzenek, eddzenek és tanuljanak, mert akkor egy nap ők maguk is ott állhatnak" - nyilatkozta a bejelentéssel kapcsolatban a Forma-1 kereskedelmi tevékenységeinek ügyvezető igazgatója, Sean Bratches.

Jean Todt is kifejtette véleményét: az FIA elnöke elmondta, hogy örülnek annak, hogy a motorsport csúcsát közelebb hozhatják a jövő hőseihez.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna