Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Hamilton és Massa is úgy látja, hogy idén kevesebb előzés lesz Fotó: Facebook (Felipe Massa)

Hamilton és Massa is úgy látja, hogy idén kevesebb előzés lesz Kiemelt

Habár a mezőny nagy része örömmel fogadta a 2017-es szezonra vonatkozó szabályváltozásokat, azonban a szezon előtti tesztek alatt kibújt a szög a zsákból: a versenyzők arra panaszkodnak, hogy az aerodinamikai újítások miatt nehezebb lesz majd előzni, hiszen állításuk szerint az előttük haladó autókkal is csak nehezen tudják tartani a tempót.

A nagyobb leszorítóerő összességében megnehezíti azt, hogy az adott versenyző lépést tudjon tartani az előtte haladóval a kanyarokban - az első tesztek után Lewis Hamilton és Felipe Massa is egyetértett abban, hogy idén valószínűleg ez lesz a legnagyobb probléma. Érdekesség, hogy az új szabályok megalkotásakor az FIA nem helyezett nagyobb hangsúlyt az előzésekre, sokkal inkább azt szerették volna elérni, hogy az autók gyorsabbak legyenek és nagyobb kihívások elé állítsák a pilótákat is.

"Egy pár autó mögött haladtam, és nehezebb volt őket követnem, mint ahogy arra korábban számítottam" - nyilatkozta Hamilton, s megemlítette azt is, hogy az új abroncsokkal is meggyűlt a baja, mivel lassabban kopnak, így azzal számol, hogy a 2017-es szezonban több olyan futam is lesz, amelyen az egy kiállásos taktika lesz a nyerő. "Ez az én jóslatom, de lehet tévedek, majd kiderül" - tette hozzá a Mercedes háromszoros világbajnoka.

Felipe Massa elárulta: nagyon élvezte a Williams FW40 vezetését, azonban az ő meglátásai is hasonlóak Hamiltonéhoz. "A vezetés szempontjából sokkal jobb így a pilótának. Show szempontjából viszont nem biztos."

"Azt már látom, hogy az előzés nehezebb lesz, hiszen a mögötted lévő autóknak csökken a leszorítóerejük, illetve maga az autó is nagyobb."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna