Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Hamilton tesztelte a 2018-as abroncsokat Fotó: Facebook (Mercedes-AMG Petronas Motorsport)

Hamilton tesztelte a 2018-as abroncsokat Kiemelt

A Forma-1-es világbajnokság éllovasa, Lewis Hamilton tesztelte a Pirelli 2018-as abroncsait a jövő évi naptárban már szereplő Paul Ricard-i pályán.

A háromszoros világbajnok még az Olasz Nagydíj hétvégéjén megerősítette, hogy jelentkezett a Pirelli soron következő tesztprogramjára, amelyre ezúttal a Franciaországban található Paul Ricard-i pályán került sor.

A brit klasszis összesen 114 kört teljesített a Mercedes W08 jelölésű autójával, amelyre a Pirelli 2018-as prototípusai kerültek fel csütörtökön. Az időjárás kedvező volt, hiszen meleg és napos idő volt Dél-Franciaországban. Valtteri Bottas is "megízleli" a prototípusokat, ugyanis a finn pénteken gurul pályára.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, sem a pilóta sem a csapat nem tudja, hogy melyik keverék került fel az autóra, hiszen az egyenlőség jegyében az összes istállónak egyszerre küldik majd ki a telemetriai adatokat.

Érdekesség, hogy idén mindegyik csapatnak van lehetősége az abroncsokat tesztelni az idei, 2017-es autóikkal - nem úgy, mint tavaly, amikor a tíz csapat közül mindössze a legnagyobbak, a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull tesztelhetett, de ők is csak 2015-ös autókkal gurulhattak a pályára.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna