Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Haryanto megérti a Manor döntését Fotó: Facebook (Rio Haryanto)

Haryanto megérti a Manor döntését

A Manor korábbi versenyzője, Rio Haryanto úgy nyilatkozott, hogy megérti a csapat azon döntését, hogy a szezon további felére leszerződtették Esteban Ocont, ugyanis neki további 7 millió euróra (2,2 milliárd forint) lett volna szüksége ahhoz, hogy ezt az évet befejezhesse.

Az indonéz pilóta idén debütált a Forma-1-ben az Ausztrál Nagydíjon, azonban a szponzorcsomagja mindössze a Magyar Nagydíjig volt elegendő, ennek ellenére a Német Nagydíjon még autóba ülhetett.

Haryanto kitért arra is, hogy azon volt, hogy a nyári szünet alatt összekaparja a pénzt a szezon további felére, azonban a Manor időközben már leszerződtette Ocont, míg az indonéz továbbra is a csapatnál marad, igaz, teszt- és tartalékpilótaként.

"A Manor segített nekem abban, hogy még a Német Nagydíjon rajthoz állhassak" - nyilatkozta a 23 éves versenyző az indonéz Tempo lapnak. "A rendelkezésre álló forrásom csak a Magyar Nagydíjig lett volna elegendő. A szerződésemben a 15 millió eurós (4,7 milliárd forint) összeg szerepelt. Ebből nekünk csak 8 millió eurót (2,5 milliárd forint) sikerült összeszednünk. Azaz 7 millió euróval voltunk 'rövidebbek'."

Haryanto mindemellett a szurkolóiról sem feledkezett meg, ugyanis köszöntetett mondott mindazoknak, akik szorítottak érte a 12 versenye alatt. "Köszönöm, hogy az indonéz emberek túlnyomó része támogatott engem. Sajnos ez a szezon számomra a Német Nagydíjon véget ért, mivel nem tudtuk teljesíteni a szerződésemben foglaltakat. Remélem, hogy a jövőben ismét visszatérhetek versenyzőként."

Utoljára frissítve: péntek, 12 augusztus 2016 14:52
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna