Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Hasegawa semmi esélyt nem lát Alonso maradására Fotó: Facebook (McLaren)

Hasegawa semmi esélyt nem lát Alonso maradására Kiemelt

A Honda motorsport részlegének vezetője, Yusuke Hasegawa elmondta, hogy kizártnak tartja, hogy Fernando Alonso "elkötelezné" magát további évekre a japán gyártóhoz - szerinte ez még akkor se valósulna meg, ha a Honda a következő futamokon fejlődést mutatna.

A spanyol klasszis jelenleg az utolsó évét tölti a három éves szerződéséből a McLarennél, miután 2015-ben újra csatlakozott a wokingi alakulathoz.

A kétszeres világbajnok előreláthatólag szeptemberben vagy októberben fogja meghozni a döntését, és ezzel kapcsolatban azt is hangsúlyozta, hogy a csapatnál már megvan néhány "összetevő", ami a későbbiekben bajnokká teheti őket - ezzel pedig még jobban összezavart mindenkit.

A McLaren motorszállító partnere, a Honda jelentősen el van maradva a Mercedestől, a Ferraritól és a Renaulttól egyaránt, mindemellett a 2017-es szezon során Alonso mindössze kétszer tudott a top 10-ben végezni. A pletykák szerint már a McLarennek is elege van az áldatlan állapotból, így korábban a Mercedesszel, a Renault-val de még a Ferrarival is folytattak megbeszéléseket egy esetleges együttműködésről.

Csütörtökön pedig kerek perec Alonsónak szegezték a kérdést: igazak azok az értesülések, hogy a McLarennek ultimátumot adott, vagy ő, vagy a Honda? A klasszis úgy fogalmazott, hogy "ez egyáltalán nem igaz", azonban hozzátette, hogy a McLaren vezetőségével hamarosan leül és megbeszélik, hogy mik a kilátások a jövő évre nézve.

Monzában a GPUpdate.net-nek adott interjújában azonban Hasegawa azt mondta, hogy számukra már egyértelmű az, hogy Alonso nem akar olyan autóba ülni jövőre, amelyet Honda motor hajt, hacsak nem mutatnak fel hirtelen valami nagyobb fejlődést, előrelépést.

"Nagyon egyértelmű, hogy nem akar a Hondával a jövőben együtt dolgozni, ez nagyon-nagyon egyértelmű" - nyilatkozta Hasegawa. "Mindemellett azonban, hogy is fogalmazzak, van egyfajta bizalma a Honda felé, hogy ha lesz fejlődés, akkor talán megvan arra az esély, hogy maradni fog. Ha megmutatjuk neki, akkor talán megváltoztatja majd a véleményét."

Hasegawa elismerte, hogy szükségük van a frissítésekre és a fejlődésre, hiszen ha ez nem történik meg, akkor nem csak Alonsót, de a McLarent is elveszítik.

Alonso amúgy a mezőny végéről vághat majd neki vasárnap az Olasz Nagydíjnak, mivel a Honda új erőforrást hozott a hétvégi versenyre - ezzel együtt pedig egy 35 rajthelyes büntetést is "bezsebeltek".

Utoljára frissítve: péntek, 01 szeptember 2017 16:34
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna