Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Helmut Marko még bízik Kvyat "visszatérésében" Fotó: Red Bull Content Pool

Helmut Marko még bízik Kvyat "visszatérésében"

A Red Bull F1-es tanácsadója, Helmut Marko szerint hiba lenne a Toro Rosso orosz pilótája, Daniil Kvyat feje fölött pálcát törni. Az osztrák szakember szerint a 22 éves versenyző helyzetét nehezítik a folyamatos technikai hibák is.

Kvyat és Max Verstappen még a Spanyol Nagydíj előtt cseréltek helyet, s úgy tűnik, hogy a fiatal orosz teljesítményére nagy hatással volt a döntés. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a szerzett pontok száma: amíg csapattársa, Carlos Sainz Jr. 26 pontot gyűjtött eddig, addig Kvyat mindössze kettőt.

Az Olasz Nagydíjon sem alakultak fényesen a dolgok Kvyat számára, hiszen sorozatban harmadszorra esett ki kvalifikáción a Q1-ből,majd a futama se alakult jobban, hiszen az autó padlólemezét már a verseny korai szakaszában leamortizálta, végül pedig az akkumulátor túlmelegedése miatt ki kellett állnia.

Mindeközben a Red Bull által támogatott Pierre Gasly topformában van, hiszen a GP2-ben folyamatosan dobogós helyezéseket szállít haza a csapatának, valamint nem sokkal a szezon vége előtt a pontversenyt is vezeti. Mindezek ellenére Marko még adna időt Kvyatnak arra, hogy bebizonyítsa: igenis van benne potenciál.

"Jelenleg minden rossz, ami vele történik, az az autójának köszönhető, így nem lenne igazságos őt hibáztatni a történtek miatt" - nyilatkozta Helmut Marko a Sky Sportsnak.

"Reméljük, hogy ez csak szerencsétlenség... A kvalifikáción, és a futamon is rosszul mentek a dolgok, ennek a 'sorozatnak' már meg kellene állnia. Akkor hozzuk meg a döntésünket, ha lesz elég információnk."

Marko reagált azokra a pletykákra is, miszerint Gasly már a Szingapúri Nagydíjon válthatja Kvyatot. A szakember úgy fogalmazott, hogy ez "hülyeség", mindemellett Sainz 2017-es csapattársának bejelentésére még legalább a következő hónapig várni kell. "Kvyatnak még van lehetősége visszanyernie a formáját, és a jövő évi pilótafelállással kapcsolatban semmiféle döntést nem fogunk meghozni október közepéig."

A leginkább érintettet, Kvyatot is megkérdezték arról, hogy mi a véleménye a szóbeszédekről. "Le...rom. Nem érdekelnek ezek a pletykák. Csak végzem a munkám, a Red Bull meg úgy dönt, ahogy akar."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna