Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Helmut Marko reálisan gondolkodik Fotó: Getty Images/Red Bull Content Pool

Helmut Marko reálisan gondolkodik

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint az idei f1-es konstruktőri világbajnokságban a harmadik hely megszerzése reális az osztrák csapat számára.

"Úgy tűnik, hogy a motor fejlesztései a helyes irányba haladnak" - vezette fel gondolatait a szakember a Formula1.com-nak adott interjújában.

"A szezon első felében láthattuk, hogy a Mercedes kibérelte magának az első két helyet - egészen addig, amíg el nem rontották - utánuk a Ferrari szoros csatáinak voltunk szemtanúi a Williamsszel és a Force Indiával, mögöttük pedig a Toro Rosso és a Red Bull következett.

A szezon közepétől a motorunknak fejlődnie kell, ezért hiszek abban, hogy a harmadik helyezés számunkra idén elérhető."

A Red Bull Racing idén maradt a Renault motoroknál, míg "junior" csapatuk, a Toro Rosso 2015-ös specifikációjú Ferrari erőforrásokra váltott.

"El tudom képzelni, hogy a Toro Rosso a szezon elején még rendre a Red Bull előtt fog végezni, és talán ez egészen a szezon közepéig így fog maradni, mert a teljesítménykülönbség a két motor között még mindig jelentős.

Azonban úgy gondolom, hogy a teljesítményük a szezon közepére talán csökkenni fog, hiszen nem lehet továbbfejleszteni a 2015-ös motorokat" - zárta Helmut Marko a Formula1.com-nak adott nyilatkozatát.

Utoljára frissítve: kedd, 08 március 2016 15:09
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna