Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Horner szerint nem kérdés, hogy idén is a Mercedes lesz a favorit Fotó: Facebook (Red Bull Racing)

Horner szerint nem kérdés, hogy idén is a Mercedes lesz a favorit

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint az idei szezonban is - a szabályváltozások ellenére - a Mercedes lesz a favorit.

A Mercedes az 1.6 literes V6-os motorok érkezése, vagyis pontosan 2014 óta hatalmas fölényt épített ki a többiekhez képest, s ezt a számok is igazolják: az elmúlt 59 futamból 51-szer nyertek, s három világbajnoki trófeát is elhódítottak.

2017-ben azonban az aerodinamikai rendszereket a csapatok a szabályoknak megfelelően átdolgozták, valamint az új, szélesebb abroncsok is plusz munkát adtak a stáboknak. A szezon előtti teszteken a Ferrari dominált a Mercedes, a Williams és a Red Bull előtt.

A Forma-1 hivatalos oldalán olvasható egy rajt előtti felmérés, amelyben arról kérdezték meg a csapatok képviselőit, szerintük hogyan fog alakulni az idei szezon hierarchiája. "Egyértelműen a Mercedes a favorit" - nyilatkozta Horner. "Ötvenegy versenyt nyertek az elmúlt három évben, mi ötöt, a Ferrari pedig hármat."

A 2017-es szabályváltozásokkal kapcsolatban is állást foglalt a Red Bull csapatfőnöke. "A szabályváltozások nem olyan nagyok. Korábban is voltak változások: volt tankolás futam közben, majd nem, voltak fújt diffúzorok, majd nem, illetve ott volt a Bridgestone abroncsokról a Pirellire váltás. Mindezekből világos: a jó csapatok tudnak alkalmazkodni."

Arra a kijelentésre, miszerint a Red Bull tavaly a szezon második felében maga alá gyűrte a Ferrarit, s sikerült a bajnoki tabella második helyét megszerezniük, Horner újra kihangsúlyozta: azon a véleményen van, hogy a Mercedes idén is dominálni fog. "Egy jó autót raktunk össze, amely egy jó alap, amit remélhetőleg hatékonyan tudunk majd fejleszteni."

"A Renault-nak is sűrű volt a tele, szóval remélhetőleg a motorjaink is jól teljesítenek majd ebben a szezonban. Azonban, hogy mennyire jól, azt még csak spekulációkra lehet alapozni."

Utoljára frissítve: péntek, 17 március 2017 12:45
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna