Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Húsz gyermek lesz ott az Ausztrál Nagydíj rajtrácsán Fotó: Red Bull Content Pool

Húsz gyermek lesz ott az Ausztrál Nagydíj rajtrácsán Kiemelt

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, idén már nem találkozhatunk a rajtrácslányokkal, mivel ezentúl gyermekek lesznek ott a rajtceremónián. A kezdeményezés az FIA F1 Future Stars nevet viseli. Az Ausztrál Nagydíjon 20 gokartos vagy egyéb, junior kategóriában versenyző gyermek kap lehetőséget arra, hogy vasárnap találkozhasson, beszélgethessen kedvencével és annak csapatával, valamint részesei lehetnek a rajtceremóniának is.

A kiválasztott gyerekek külön gokartruhát is kapnak a nagy nap alkalmával a Puma jóvoltából, amit természetesen az esemény után haza is vihetnek. A gyermekekkel együtt persze ott lesznek a családtagok is egészen addig, amíg a lurkók fel nem mennek a rajtrácsra.

A 7 és 10 év közötti fiúk és lányok a helyi autósport-szövetség, valamint a promoter által lettek kiválasztva. A rajtceremónia után egyébként a szerencsés kiválasztottakat - a szüleikkel együtt - egy kiválasztott helyre kísérik majd, ahol végignézhetik majd a futamot is.

"Nagy örömömre szolgál, hogy a föltörekvő versenyzőknek az FIA F1 Future Stars programnak köszönhetően megadhatjuk azt a lehetőséget, hogy a vasárnapi futam előtt találkozhatnak a hőseikkel" - nyilatkozta Sean Bratches, a Formula 1 kereskedelmi ügyekért felelős vezetője. "Ezek a fiúk és lányok már a sport részesei, és ők az éltetőelemei valamint a jövői a Formula 1-nek. Miközben a hazájuk nemzeti himnuszát játsszák, ők ott állhatnak majd - ez az élmény sok éven át velük fog maradni, és remélhetőleg inspirálja majd őket abban, hogy folytassák pályafutásukat a motorsportban."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna