Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

James Allison elhagyja a Ferrarit Kiemelt

A Ferrari már hivatalosan is megerősítette, hogy elhagyja a maranellói istállót a csapat technikai igazgatója, James Allison. A brit szakember helyére Mattia Binotto érkezik, aki már 1995 óta tagja a Ferrarinak.

Allison már korábban is állt a Ferrari alkalmazásában, hiszen a 2000-es évek elején is erősítette az istállót aerodinamikai mérnökként, utána pedig a Renault-nál folytatta pályafutását. Az olaszokhoz 2013-ban csatlakozott újra.

A hivatalos álláspont szerint a csapat és Allison közösen jutottak erre a döntésre, azonban erre némileg rácáfolnak azok a szóbeszédek, miszerint a Ferrari elnökének, Sergio Marchionnénak megrendült a bizalma a szakemberben a vártnál gyengébb szezon miatt. Továbbá, a pletykák szerint az is közrejátszott Allison menesztésében, hogy felesége nem sokkal az Ausztrál Nagydíj után elhunyt. A szóbeszéd szerint a brit mérnököt - érthető módon - rendkívül megviselte az eset, ráadásul  három gyermekéről is egyedül kell gondoskodnia. "A Ferrarinál töltött éveim két különböző szakaszra és teendőkre bonthatóak. Megismertem, és megtanultam értékelni a csapatot, illetve az itt dolgozó embereket, nőket és férfiakat, akik mindennek a részesei. Szeretném nekik megköszönni a nagyszerű emberi, és szakmai tapasztalatokat, amiket egymástól tanultunk - mindenkinek boldog jövőt, és sok sikert kívánok" - olvasható Allison rövid nyilatkozata a közleményben.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene ennyit fűzött hozzá: "A csapat szeretné megköszönni Jamesnek az elkötelezettségét és áldozatos munkáját, amelyet a csapatnál töltött idő alatt tanúsított. Sok sikert és boldogságot kívánunk neki a jövőben."

Utoljára frissítve: szerda, 27 július 2016 17:59
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna