Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Jean Todt minél előbb leülne tárgyalni az új tulajdonosokkal Kiemelt

A Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) "örömmel üdvözölte" a Liberty Mediát a sportágban, azonban a szervezet vezetősége tűkön ülve várja, hogy megvitassák az újdonsült tulajdonossal a lehetséges, illetve várható következményeket.

A John Malone tulajdonában lévő Liberty Media 18,7 százalékos részesedéssel rendelkezik a sportban, mindemellett a Forma-1 anyavállalatának, a Delta Topcónak a részvényeit is felvásárolta, így mintegy 8 milliárd dollárt invesztáltak az F1-be.

A 21st Century Fox alelnöke, Chase Carey lesz az F1 új elnöke, míg továbbra is Bernie Ecclestone marad a vezérigazgató.

A Forma-1 irányító testületének, az FIA-nak egy százalékos részesedése van - érdekesség, hogy a felvásárlást övező tárgyalásoknál senki nem vett részt a francia egyesülettől, így szeretnék minél előbb tisztábban látni a megállapodás részleteit.

"A szövetség további információkat vár a tranzakcióról vonatkozólag" - áll a közleményben. "Örülnénk annak a lehetőségnek, ha az összes érdekelt féllel meg tudnánk vitatni az esetleges következményeket az FIA kiemelt bajnokságára vonatkozóan."

Az FIA elnöke, Jean Todt elmondása szerint szívesen együttműködne a Liberty Mediával annak érdekében, hogy a sport előrébb haladjon. "Míg megvárjuk, hogy ez a döntés mennyire fogja befolyásolni az FIA Forma-1-es világbajnokság támogatását, szívesen látjuk ezt a hosszú távú befektetést egy olyan cégtől, amely egy rendkívül széles sportportfólióval rendelkezik, valamint a média és szórakoztatóiparban is érdekelt.

Mint a motorsport irányító, és szabályozó testülete elismerjük, hogy a Liberty Media nagy szakértelemmel rendelkezik ezeken a területeken.

Bízunk benne, hogy a jövőben szorosan együtt tudunk majd működni annak érdekében, hogy tovább fejlődjön a Forma-1, és az új generációval is megismertessük a motorsport iránti szenvedélyt" - nyilatkozta Todt.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna