Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Jost Capito mindent megtesz, hogy megtartsák Alonsót Fotó: Facebook (McLaren)

Jost Capito mindent megtesz, hogy megtartsák Alonsót

A McLaren Formula 1-es csapatának vezérigazgatója, Jost Capito reméli, hogy Fernando Alonso meghosszabbítja velük a 2017-ben lejáró szerződését, s 2018-ban is számíthatnak rá.

Alonso 2007 után 2015-ben újra visszatért a wokingi alakulathoz, s három éves kontraktust írt alá - azonban hiába a csapatmunka és a Honda támogatása, a sikerek elmaradtak. Idén sem sikerült kiemelkedőt alkotniuk, hiszen a 2016-os konstruktőri bajnokságban a tizedik helyen végeztek, ráadásul a szezon legjobb eredményeit épp Alonso hozta, hiszen a Monacói és az Amerikai Nagydíjon is ötödikként intette le a kockás zászló.

Alonso már év közben jelezte, hogy 2017-ig - amikor is új szabályok kerülnek majd bevezetésre - türelmesen fog várni, s e szezon alapján dönt majd a sorsáról: marad-e a királykategóriában, vagy inkább a WEC-ben próbál szerencsét.

Capito - aki a rali világbajnokságban a Volkswagen dominanciájában komoly szerepet játszott - reméli, hogy a 35 éves versenyző végül úgy fog dönteni, hogy 2018-ban is náluk folytatja. "Ha az autó és a motor jó, és az új szabályok is az ínyére vannak akkor nincs oka arra, hogy ne maradjon" - nyilatkozta Capito a BBC Sportnak adott interjújában. "Fernando egy kincs a csapat számára és mindent meg kell tennünk azért, hogy megtartsuk."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna