Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Kaltenborn pozitívan vág bele a 2017-es szezonba Fotó: Sauber F1 Team

Kaltenborn pozitívan vág bele a 2017-es szezonba

Monisha Kaltenborn úgy véli, hogy újra eljött a Sauber ideje és nagy esélyük van arra, hogy visszamásszanak a Formula 1-es hierarchia élére - nyilatkozta mindezt azután, hogy hétfőn lerántották a leplet a csapat új autójáról, a C36-Ferrariról.

Nehéz év volt a 2016-os esztendő a svájci istálló számára, hiszen a szezon nagy részében komoly anyagi problémákkal küzdöttek, viszont a konstruktőri bajnokság szempontjából Felipe Nasr megmentette számukra a tavalyi évadot, hiszen a kaotikus Brazil Nagydíjon sikerült két pontot szereznie, ezzel a legendás istálló megelőzte a Manort, s végül a 10. helyen zárhatták az évet. Mindemellett szezon közben egy új befektető is érkezett a csapathoz, melynek köszönhetően a következő évekre biztosítva van a Sauber jövője.

Hétfőn mutatta be a Sauber a 2017-es autóikat, amelyekre idén is ferraris erőforrásokkal szereltek fel - a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn a bemutató után úgy nyilatkozott, hogy a Sauber jó helyzetben van a további fejlődéshez. "A Longbow Finance S. A.-vel közösen jó esélyünk van arra, hogy újra versenyképesek legyünk és megismételjük korábbi Forma-1-es sikereinket."

"Egy új megközelítésbe szeretnénk helyezni magunkat, és ennek érdekében meg is tettük már az első lépéseket, hiszen egy szilárd alapot építettünk a jövőnkért."

Kaltenborn reméli, hogy a Sauber idén már a középmezőnyben fog harcolni a pontokért. "Egyértelmű, hogy fejlődnünk kell. A Sauber C36-Ferrarival van egy szilárd alapunk, valamint vannak forrásaink, amelyeknek köszönhetően a szezon folyamán tovább tudjuk majd fejleszteni a Sauber C36-Ferrarit."

Az új autó designjával a csapat a 25 éves fennállását is ünnepli.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna