Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Kifizetődött a "kisbikák" munkája Fotó: Red Bull (Peter Fox/Getty Images)

Kifizetődött a "kisbikák" munkája

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost hatalmas sikernek titulálta Carlos Sainz Jr. versenyen elért nyolcadik helyét, annak fényében, hogy a szombati időmérőn jócskán akadtak problémáik.

A spanyol autója már a Q1-ben elfüstölt, míg csapattársának, Daniil Kvyatnak eltört a felfüggesztése, így neki is idő előtt befejeződött az időmérő.

Sainz vasárnapra egy új motort kapott és a 15. helyről indulhatott, míg Kvyat - aki a bokszutcából rajtolt - új alvázat kapott. Habár az orosz nem tudta befejezni a versenyt, de Tost örül Sainz pontszerzésének, s úgy érzi, hogy megkapták a jutalmukat a kemény munkájukért.

"Az időmérőn tapasztal problémák után Carlos nyolcadik helye nagy siker számunkra" - nyilatkozta a csapatfőnök. "Mindig kockázatot jelent egy új motor behelyezése a versenyre, hiszen előtte nincs lehetőséget menni vele, de szerencsére a csapat remek munkát végzett. Carlos mögött egy nagyszerű futam van, rengeteget előzött és a gumikkal is jól bánt."

"Elégedett vagyok a hétvégével, annak ellenére, hogy nem volt könnyű" - tette hozzá Sainz. "Jól sikerült a rajt, és hamar pontszerző helyre értünk. Majd hirtelen a második kerékcserénél, a biztonsági autó alatt, hátul találtam magam... Ez azt jelenti, hogy nagyon jól mentünk a lágy gumikkal az utolsó, 35 körös etapban, sok autót sikerült végül megelőzni - így egy kicsit váratlan volt számomra a nyolcadik hely, hiszen a bokszkiállás után még csak a 15. voltam. A nehéz szombat után örülök annak, hogy a vasárnap jól sikerült és a kemény munkánk kifizetődött."

Kvyatnak vasárnap sem volt szerencséje, ugyanis mindössze két kört tudott megtenni, utána mechanikai hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt.

Utoljára frissítve: hétfő, 04 július 2016 11:25
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna