Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Kubica örül Rosberg segítségének Fotó: Facebook (Williams Martini Racing)

Kubica örül Rosberg segítségének Kiemelt

Robert Kubica úgy érzi, hogy Nico Rosberg érkezése a menedzseri csapatába egy "erős frissítéssel" ér fel. A lengyel pilóta és a menedzserei most egyébként gőzerővel azon dolgoznak, hogy visszatérhessen a királykategóriába.

Rosberg 2016 decemberében sokkolta azzal a világot, hogy világbajnoki címének megszerzése után bejelentette visszavonulását. Ezt akkor azzal indokolta, hogy szeretne új utakon haladni az életében. Az iménti példa is mutatja, hogy a német ezt bizony komolyan gondolta.

Érdekesség, hogy Rosberg és Kubica versenyzői karrierje párhuzamosan haladt, hiszen együtt versenyeztek különböző gokartversenyeken, illetve mindketten 2006-ban mutatkozhattak be a Forma-1-ben.

Mint ismeretes, Kubica 2011-ben egy igen komoly rali balesetet szenvedett, amelyben megsérült a keze is oly' mértékben, hogy sokáig azt lehetett hinni, hogy esélye sem lesz visszatérni az F1-be. Ezt idén már többször is megcáfolta, hiszen kétszer tesztelt a Hungaroringen: nyáron a Renault autójába pattant be, míg októberben a Williamsnek tesztelt, illetve Abu-Dhabiban is kapott lehetőséget a brit alakulattól.

Rosberg szeptember óta tagja Kubica menedzseri csapatának, és a lengyel régi menedzserével, Alessandro Alunni Bravival is úgy tűnik, hogy jól megy a közös munka - ezt maga Kubica is elismerte, és hangsúlyozta, hogy Rosberg csatlakozása óta megnőttek az esélyei a visszatérésre. "Remek, hogy Nico csatlakozott hozzánk! Alessandro Alunni Bravi már a Renault-s idők óta segíti a karrieremet, szóval ez egy nagyon erőteljes frissítés volt, azt kell mondjam."

"Kicsit furcsa, hiszen Nicót már majdnem 20 éve ismerem, mindig egymás ellen versenyeztünk... Gokartozáskor találkoztunk, aztán mindkettőnket más útra terelt a sors, de végül a Forma-1-ben kötöttünk ki."

"Örülök annak, hogy tavaly ő nyerte meg a világbajnokságot, megérdemelte! Általában ugyanazon az állásponton vagyunk, habár mind a ketten különböző karakterek vagyunk, de ez jó, mivel kiegészítjük egymást" - árulta el Kubica, aki azt is hozzátette, hogy Rosberg értékes tanácsokkal is el szokta őt látni.

Jelen állás szerint arra lehet a legnagyobb esély, hogy Kubica a visszavonuló Felipe Massa helyét veszi át a Williamsnél.

Utoljára frissítve: szerda, 06 december 2017 16:01
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna