Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Kvyat szerint Sainz Jr. nem volt elég előrelátó Fotó: Red Bull Content Pool

Kvyat szerint Sainz Jr. nem volt elég előrelátó Kiemelt

Danil Kvyat nem hagyja annyiban a dolgot: az orosz versenyző megkérdőjelezte a versenybírák azon döntését, hogy megbüntették őt az első körben vétett hibája miatt. Kvyat szerint a csapattársa, Carlos Sainz Jr. is lehetett volna bölcsebb az adott helyzetben.

Kvyat a saját csapattársával, Sainz-al küzdött meg a Brit Nagydíj nyitókörében, azonban az orosz szélesre vette a Becketts-ben, hozzáért Sainzhoz akinek így megsérült az autója, megpörgött, s idő előtt véget is ért számára a verseny. Kvyat viszont folytatni tudta a futamot s végül a 15. helyen intette le a kockás zászló.

A versenybírák az oroszt időközben bokszáthajtásos büntetésre ítélték az eset miatt - Kvyat azonban nem értett egyet a bírák határozatával, sőt, úgy véli, hogy Sainzt kellett volna megbüntetniük. "Tudtam, hogy nem a legjobb íven veszem be a 12-es kanyart, ahol az eset történt, már a 10-es kanyarnál éreztem" - nyilatkozta Kvyat a futam után. "Másodsorban viszont nem hagytam el a pályát, ezt én is és a csapat is így látja; a büntetést pedig azért kaptam, mert elhagytam a pályát. Ezt kell megérteni!"

"Szoros volt, de a pályán belül haladtam, szóval úgy véljük, hogy a büntetés túl szigorú volt."

A Sainz-al történt ütközésről Kvyat azt mondta, hogy a spanyolnak látnia kellett volna, hogy nem fogja jól bevenni a 12-es kanyart, szóval lényegében a spanyol a hibás, hogy nem adott neki elég helyet. "Azt hiszem, hogy ha előreláthatóbban gondolkodott volna, akkor tisztában lett volna azzal, hogy a következő egyenesben visszaveheti tőlem a pozícióját. De nem így történt, csak belehajtott a kanyarba, és azt mondta nekem, a csapattársának, hogy "belém jöttél" - véleményem szerint ez történt."

"Nem értek egyet a büntetésemmel. Persze, nekem is van felelősségem, de úgy gondolom, hogy mind a ketten hibásak vagyunk."

Sainz Jr. - aki négy versenyből ezúttal a harmadik futamon sem ért célba - nem akarta elárulni, hogy mit gondol a helyzetről. "Nem szeretnék semmit mondani, a véleményemet szeretném magamnak megtartani és lerendezni ezt magamban. Azonban úgy gondolom, hogy a felvételekben minden benne van, így nem kívánom kommentálni."

Daniil Kvyat egyébként ezzel a húzásával az 1997-es világbajnoknál, Jacques Villeneuve-nél is kihúzta a gyufát, aki úgy véli: ha az orosz nem változtat a hozzáállásán és továbbra is ujjal mutogat a helyett, hogy magába nézne és tanulna a hibájából, akkor bizony nem lesz sokáig maradása a királykategóriában.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna